15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Με τις καμπάνες της εκκλησίας βγήκαν στους δρόμους οι κάτοικοι του Αλικιανού: O Εισαγγελέας να έρθει να δει γιατί έπεσε η γέφυρα, όχι γιατί οι κάτοικοι έφτιαξαν δρόμο

Ημερομηνία:

Πρωτόγνωρες εικόνες στον Αλικιανό. Μετά την πρωτοβουλία που πήραν οι κάτοικοι να φτιάξουν μόνοι τους δρόμο αφού η πολιτεία μετά από ένα μήνα δεν είχε κάνει παρά ελάχιστα, και μετά τις δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολου Βουλγαράκη ότι θα στείλει τον Εισαγγελέα να συλλάβει τους κατοίκους που προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια, σήμερα, με το που έφτασε η αστυνομία περίπου στις 11.30 το πρωί άρχισαν να κτυπούν οι καμπάνες της Ενορίας του Αλικιανού.

Αμέσως ξεπετάχθηκαν από τα σπίτια τους οι κάτοικοι που συγκεντρώθηκαν στο δρόμο για να αντισταθούν στις όποιες εξελίξεις. Όλα αυτά, μετά τις πληροφορίες ότι σήμερα επίκειται εισαγγελική παρέμβαση.

Οι κάτοικοι που συγκεντρώθηκαν έφτασαν τις αρκετές εκατοντάδες και προχώρησαν σε αυτοσχέδιο γιορτή αντίστασης στήνοντας ψησταριές.

Οι κάτοικοι τονίζουν ότι ο δρόμος δημιουργήθηκε για την εξυπηρέτησή τους εξαιτίας της αδιαφορίας της πολιτείας και της ταλαιπωρίας εδώ εδώ και ένα μήνα όπου είναι αναγκασμένοι να κάνουν μεγάλες αποστάσεις για να φτάσουν στον προορισμό τους.

Μάλιστα, βλέποντας την αστυνομία εξέφρασαν την οργή του φωνάζοντας ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης είναι ανεπιθύμητος στην περιοχή, όχι μόνο εξαιτίας της καθυστέρησης έναρξης των έργων αλλά και λόγω των πρόσφατων δηλώσεών του όπου ούτε λίγο, ούτε πολύ, κάλεσε τον εισαγγελέα να επέμβει ενάντια στους αποκλεισμένους κατοίκους.

Από την πλευρά της η αστυνομία καθησύχασε τους πολίτες τονίζοντας ότι η παρουσία της δε σχετίζεται με κάποια εντολή της εισαγγελέας και ότι ο μόνος λόγος της παρουσίας της είναι για τη διασφάλιση της ασφαλής διέλευσης των οχημάτων για την έναρξη των εργασιών τοποθέτησης της στρατιωτικού τύπου γέφυρας Μπέλεϊ

Οι κάτοικοι σημείωσαν ότι αν επέμβει εισαγγελέας εις βάρος τους, τότε θα πρέπει να κάνει το ίδιο για όλους όσους ευθύνονται για την κατάρρευση της ιστορικής γέφυρας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...