14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Μητσοτάκης: Ε όχι και γρουσούζης ο πατέρας μου!

Ημερομηνία:

Μια συνέντευξη διαφορετική από τις υπόλοιπες έδωσε μόλις δυο εβδομάδες πριν από τις εκλογές, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Η κουβέντα κινήθηκε μακριά από την επικαιρότητα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε την ευκαιρία να μιλήσει από την σχέση του με την Μαρέβα και τα παιδιά του, μέχρι τα περί «γρουσουζιάς» του πατέρα του.

Σε μια από τις ελάχιστες φορές που αναγνώρισε θετικά στην διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως «Στα ζητήματα των δικαιωμάτων, νομίζω ότι η κουβέντα πήγε πιο μπροστά. Ενδεχομένως σε κάποια σημεία πήγε πιο μπροστά απ’ ό,τι πιστεύω ότι θα έπρεπε να πάμε. Αλλά η κατεύθυνση ήταν σωστή».

Μιλώντας για την δεκαετία που πέρασε στο εξωτερικό και γιατί επέστρεψε, υπογράμμισε πως «Πήραμε την απόφαση τότε να γυρίσουμε, γιατί θέλαμε η Σοφία να μεγαλώσει στην Ελλάδα. Γύρισα τότε με αρκετά χαμηλότερο μισθό από αυτόν που κέρδιζα στο εξωτερικό, αλλά επειδή πίστευα ότι η χώρα πήγαινε προς τη σωστή κατεύθυνση (σ.σ. το 1997) και επειδή ήθελα να ξεκινήσω την επαγγελματική μου καριέρα στην Ελλάδα».

Για τα περί γρουσουζιάς που ακούγονταν για τον πατέρα του και αν τον ενοχλούσαν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε «Ένας άνθρωπος ο οποίος έφτασε 99 ετών, έζησε μια γεμάτη ζωή, έγινε Πρωθυπουργός, δικαιώθηκε εν πολλοίς εν ζωή και άφησε πίσω του μια μεγάλη οικογένεια με 13 εγγόνια και πρόφτασε και είδε 13 δισέγγονα. Μόνο γρουσούζης δεν μπορεί να χαρακτηριστεί».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν δίστασε – και αφού πιέστηκε αρκετά από τον παρουσιαστή – να μιλήσει και για θετικά κομμάτια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας χαρακτηριστικά «στα ζητήματα των δικαιωμάτων, νομίζω ότι η κουβέντα πήγε πιο μπροστά. Ενδεχομένως σε κάποια σημεία πήγε πιο μπροστά απ’ ό,τι πιστεύω ότι θα έπρεπε να πάμε. Αλλά η κατεύθυνση ήταν σωστή. Άρα, επειδή δεν θέλω να νομίζεις πάντα ότι μετατρέπω κάτι αρνητικό σε θετικό για μένα, κρατώ μια συζήτηση γύρω από τα ανθρώπινα δικαιώματα η οποία νομίζω ότι μας πηγαίνει στην κατεύθυνση στην οποία πρέπει να πάμε ως κοινωνία».

Ο ίδιος αποκάλυψε τους λόγους που δεν κάπνισε ποτέ: «Ποτέ. Και θα σου πω γιατί. Γιατί ο παππούς μου πέθανε, ο πατέρας της μητέρας μου, από καρκίνο του πνεύμονα. Δώδεκα ετών με φώναξε στο δωμάτιο του νοσοκομείου, λίγο πριν πεθάνει: μου είπε εμείς δεν ξέραμε τότε τη ζημιά που κάνει το τσιγάρο, τώρα εσείς το ξέρετε και σε παρακαλώ να μην καπνίσεις ποτέ. Όχι απλά δεν κάπνισα, αλλά θα εφαρμόσω τον αντικαπνιστικό νόμο αμέσως. Είναι υποχρέωσή μας απέναντι στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, απέναντι στους καπνιστές, στους δυνητικούς, παθητικούς καπνιστές και πρέπει να μειώσουμε δραματικά τους θανάτους από καρκίνο του πνεύμονα».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε εκτενώς και στην κρίση που πέρασε ο γάμος του, τονίζοντας μάλιστα πως δεν ξαναβρέθηκαν με την Μαρέβα εξαιτίας των παιδιών. «Δεν είναι τα παιδιά, όσο και αν ακούγεται παράξενο αυτό. Δεν νομίζω ότι πρέπει, ότι αξίζει τον κόπο, να κρατιέται μία σχέση ζωντανή για τα παιδιά. Είναι εις βάρος των παιδιών. Νομίζω ότι υπήρχε πάντα μία μεγάλη αγάπη και ένας αμοιβαίος θαυμασμός. Βρεθήκαμε σε μία δύσκολη συγκυρία στην αρχή της πολιτικής μου καριέρας, με πιέσεις τις οποίες και οι δύο δεν μπορούσαμε να διαχειριστούμε. Δεν είπαμε ποτέ ο ένας βαριές κουβέντες για τον άλλον. Βάλαμε πάντα τα παιδιά σε πρώτη μοίρα. Κάναμε τη ζωή μας για αρκετά χρόνια. Αλλά αν μπορώ ταπεινά να δώσω μία συμβουλή: Οι Αγγλοσάξονες έχουν μία φράση που λέει ότι “Το γκαζόν είναι πάντα πιο πράσινο από την άλλη μεριά του φράχτη”. Δεν είναι. Δηλαδή πολλές φορές ψάχνουμε να βρούμε το καλύτερο και το καλύτερο είναι εδώ».

Αποκάλυψε ότι έχει σκέφτεί στο παρελθόν να κάνει τατουάζ, αλλά και πως το έχει συζητήσει με τον γιο του που θέλει να κάνει «Το σκέφτηκα, βέβαια το σκέφτηκα να κάνω, σε άλλες όμως εποχές, πριν γίνουν της μόδας. Είμαι τώρα σε διαπραγμάτευση με τον γιο μου αν πρέπει ή δεν πρέπει να κάνει. Του λέω κάνε ό,τι θέλεις. 21 θα γίνει. Για τα τατουάζ πιστεύω ότι, βλέπω πολλά νέα παιδιά που έχουν πολλά τατουάζ και σίγουρα είναι μια μόδα. Αυτό που του είπα απλά, είναι σκέψου καλά τι θα κάνεις, πού θα το κάνεις, και σκέψου τον εαυτό σου σε 30 χρόνια, επειδή δεν βγαίνει το τατουάζ, αν θα θέλεις να το έχεις ή αν θα θέλεις να φαίνεται».

reader.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...