14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Μια άλλη κυβέρνηση… για νοικοκύρεμα

Ημερομηνία:

Γράφει ο Βαγγέλης Πάλλας

Hπενταετία 2009-2014 ήταν για τη χώρα μας μια πορεία παρακμής, αν όχι κατάπτωσης.

Όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τη διεθνή κρίση, δεν είναι αποτέλεσμα των καταναλωτικών αναγκών των πολιτών, αλλά είναι προϊόν της κακής οικονομικής πολιτικής που ακολούθησαν και οι τρεις κυβερνήσεις δεμένες στο άρμα του ΔΝΤ και της τρόικας.

Επομένως οι κλυδωνισμοί που υφίσταται η ελληνική οικονομία από την εκτελέση των μνημονίων, αλλά και την ανικανότητα των κυβερνήσεων αναίρεσαν την δυνατότητα των πολιτών να συγκρατήσουν το εισόδημα τους παρασύροντας τους στην δίνη των πλειστηριασμών, κατασχέσεων, και οτι αυτό συνεπάγεται.

Η συγκυβέρνηση εγκλωβισμένη στην κακή διαχείριση της εκτέλεσης των μνημονιακών υποχρεώσεων της, απώλεσε την ικανότητα της ίδιας αλλά και των υποστηρικτών της, να διατηρήσει το κοινωνικό κράτος, διαλύοντας κάθε παροχή στις αδύνατες οικονομικά ομάδες του πληθυσμού.

Στο σημείο που βρισκόμαστε δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλους πειραματισμούς και παλινωδίες, οι ανοχές των πολιτών εξαντλήθηκαν. Χρειάζεται μια νέα αίσθηση προσανατολισμού της χώρας, οικονομική απεμπλοκή από τα μνημόνια, σχεδιασμός νέας στρατηγικής, αναδιανομή του πλούτου που είναι άμεσο ζητούμενο, ώστε να αποκατασταθεί το αίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης και το βασικότερο το κούρεμα του χρέους που κατά γενική ομολογία δεν είναι βιώσιμο.

Ήρθε η ώρα που ο λαός με τη ψήφο του θα εκλέξει όχι νέα κυβέρνηση αλλά…μια άλλη κυβέρνηση που δεν θα έχει στόχο να μείνει πολλά χρόνια, αλλά να θέλει να μείνει στην ιστορία.

Γιατί άλλαξε τα πράγματα, γιατί έκανε τους Έλληνες ξανά υπερήφανους και την Ελλάδα ισχυρότερη.

Επειδή όλα αυτά είναι πιθανόν να γίνουν στις επερχόμενες εκλογές, καλό θα είναι να αλλάξουμε και εμείς οι πολίτες. Να σταματήσουμε να συμβιβαζόμαστε, να βγούμε μπροστά, να οργανωθούμε, να προστατέψουμε την αξιοπρέπειά μας, εκλέγοντας πολιτικούς και πολιτικές που θα οικοδομήσουν ξανά την Ελλάδα.

Την επόμενη των εκλογών ας αλλάξουμε τη ζωή μας κάνοντας έκαστος και όλη μαζί μια νέα αρχή…

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ευάγγελος Πάλλας
Ο Ευάγγελος Πάλλας είναι δημοσιογράφος ΙFJ. Ασχολείται κυρίως με κοινωνικά και πολιτικά θέματα, παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις, και συγκεντρώνει ειδήσεις για ιστορικά θέματα - μνήμης, μειονότητες, roma, ανθρώπινα δικαιώματα, περιβάλλον, ιατρικά θέματα. Ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Πάλλας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έμαθε να διαβάζει, να γράφει, να σκέφτεται, να μιλά, να αντιδρά, με τούτα τα όπλα πορεύεται στη ζωή. Περισσότερα άρθρα και δημοσιεύσεις μου εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...