16.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Μια (αναρχική) πρόταση για την αστυνομία

Ημερομηνία:

Όλα τα χρήματα τα οποία συλλέγουν οι αστυνομικοί από την καταπολέμηση του εγκλήματος, πρέπει να πηγαίνουν σε ένα κοινό ταμείο. Το κοινό ταμείο θα είναι των αστυνομικών και θα διανέμει την περιουσία, που θα συλλέγεται, με τον ακόλουθο τρόπο:
Ας πούμε ότι σε μια χρονιά έχουν μαζευτεί 100 ευρώ. Τα 25 ευρώ θα πηγαίνουν στην αύξηση του μισθού όλων των αστυνομικών. Αυτά τα χρήματα θα είναι έξτρα από τον βασικό μισθό τους, ο οποίος καθορίζεται όπως και για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους από τον κρατικό προϋπολογισμό. Το πόσο υψηλός θα είναι ο τελικός μισθός δεν θα έχει σχέση με το ύψος του βασικού μισθού. Δηλαδή δεν θα υπάρχει ταβάνι στο πόσο θα είναι ο έξτρα μισθός των αστυνομικών, αρκεί να μοιράζεται, ισότιμα μεταξύ τους και όχι ιεραρχικά, από το 25% του συνολικού αυτού ταμείου. Σε καμία περίπτωση, ακόμα και αν πχ αυτά τα έξτρα χρήματα καταλήγουν να είναι για τον κάθε αστυνομικό διπλάσια από τον βασικό μισθό του, ο βασικός μισθός δεν θα μειωθεί αντισταθμιστικά.
Τα 25 ευρώ θα πηγαίνουν σε αγορά/ εκσυγχρονισμό εξοπλισμού, συντήρηση κτιρίων, γυμναστήρια, αυτοκίνητα, υλικοτεχνική βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους και αύξησης της αποτελεσματικότητας τους. Το έξτρα ποσό αυτό θα είναι επιπλέον του όποιου ποσού διατίθεται από τον κρατικό προϋπολογισμό για το σκοπό αυτό.
Τα 25 ευρώ θα πηγαίνουν σε ένα κοινό ταμείο το οποίο πρώτα θα στηρίζει ανθρώπους που τραυματίστηκαν στην ώρα του καθήκοντος, ή αν έπεσαν, τις οικογένειες τους, ιδιαιτέρως τα παιδιά τους, και έπειτα θα στηρίζει τους συνταξιούχους αστυνομικούς, πάλι έξτρα από την βασική τους σύνταξη που καθορίζεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Τα 25 ευρώ θα πηγαίνουν στην στήριξη φιλανθρωπικών ιδρυμάτων (όπως ορφανοτροφεία, γηροκομεία, κέντρα βοήθειας ΑμΕΑ, οργανισμοί επανένταξης), κέντρων πολιτισμού και εκπαίδευσης (όπως μουσεία και βιβλιοθήκες) και ακριτικών περιοχών, ιδιαίτερα μικρών νήσων.

Η πρόταση αυτή στοχεύει στην συνεχή καταπολέμηση του εγκλήματος, στην αποκατάσταση της αξιοπρέπειας και της ασφάλειας του επαγγέλματος των αστυνομικών, στην διατήρηση υψηλού ηθικού, στην ενδυνάμωση των σχέσεων της κοινωνίας με την αστυνομία, στην οικονομική υποστήριξη των οργανισμών κοινωνικής ωφέλειας.

Επειδή κανένα λειτουργικό σύστημα όμως δεν πρέπει να βασίζεται στην ηθική των ανθρώπων, θα πρέπει να προνοηθούν, από νομικούς και δικαστικούς, ασφαλιστικές δικλίδες που θα εξασφαλίζουν την διαφάνεια στην κατάσχεση και κατανομή των χρημάτων, την τήρηση των αρχών του δικαίου και τον περιορισμό της όποιας τυχόν διαφθοράς.

Ευγενική προσφορά: «Προτάσεις για μια καλύτερη κοινωνία».

http://www.lifo.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για του πεσόντες του Λαφονησίου

Ο  Δήμος Κισσάμου προσκαλεί στην εκδήλωση τιμής και  μνήμης...

Οι οικοδόμοι των Χανίων στηρίζουν τον Δημήτρη Ανθούση

Τον δημοτικό σύμβουλο Πλατανιά και επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης"  Δημήτρη...

Ευχαριστήριο οικογένειας Μαριανάκη για τη στήριξη στην περιπέτεια της κόρης τους

Ανακοίνωση οικογένειας Μαριανάκη Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που νιώθεις...