14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Μια μικρή αναφορά στον (συνεργάτη μας) Γιάννη Κουρουτάκη

Ημερομηνία:

Ο Γιάννης Κουρουτάκης γεννήθηκε το 1940 στα Χανιά της Κρήτης όπου και τέλειωσε τη Δημοτική και τη Γυμνασιακή Εκπαίδευση. Στη συνέχεις σπούδασε Οικονομικές και εμπορικές επιστήμες (πτυχιούχος ΑΣΟ & ΕΕ)

Μετά το τέλος των σπουδών του εργάστηκε σε διάφορες επιχειρήσεις με μόνιμη κατάληξη από το 1971 στην Εταιρία Χημικών προϊόντων και Λιπασμάτων. Από πολύ νέος ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία και συνεργάστηκε με διάφορα περιοδικά και εφημερίδες της Αθήνας από τις στήλες των οποίων κατά καιρούς δημοσίευσε ιστορικές μελέτες, καμπάνιες, χρονογραφήματα, διηγήματα, ποιήματα, δοκίμια και άλλα. Το 1981 εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο «Ολοκαυτώματα» (Ύμνος – Αναφορά στην Σαρανταπληγισμένη απροσκύνητη Κρήτη, την Κρήτη του και την Ιστορία της)

Το 1984 εξέδωσε το δεύτερο βιβλίο του «Δάφνες & Λάσπες» (…μια κραυγή ενάντια στη βία, ένα κήρυγμα ειρήνης και ανθρωπιάς χωρίς συμβιβασμούς σ’ ότι αφορά τις αρχές). Το 1987 εξέδωσε το βιβλίο «Η Μάχη της Κρήτης σε στίχους», αφιέρωμα στους αγνούς εκείνους Κρητικούς ήρωες που έγραψαν την μάχη των Αιώνων και πραγματοποίησαν την πρώτη ήττα του Άξονα. Τον Ιανουάριο του 1987 λαμβάνει τιμητικό δίπλωμα από την Πανελλήνια Εταιρία Πολιτισμού, Γραμμάτων και Τεχνών για την έκδοση του βιβλίου «Δάφνες & Λάσπες» και την προσφορά του στα Γράμματα γενικότερα. Χρημάτισε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ελλήνων Λογοτεχνών.

Το έτος 1990 συμμετείχε στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο κατά των Βάσεων. Αρθρογράφησε και αρθρογραφεί στην εφημερίδα Αγώνας τ. Κρήτης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...