12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Νέα, επαναστατική θεραπεία των εγκεφαλικών επεισοδίων στο Νοσοκομείο Χανιών

Ημερομηνία:

Ως τρίτη αιτία θανάτου και πρώτη αιτία αναπηρίας στον δυτικό κόσμο αποτελούν τα αγγειακά εγκεφαλικά, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς ο μέσος όρος ηλικίας εκείνων που προσβάλλονται έχει κατέβει δραματικά τα τελευταία χρόνια πλήττοντας ακόμα και άτομα ηλικίας και κάτω των 30 ετών!

Στο μεταξύ, στο Νοσοκομείο Χανίων έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την έναρξη της εφαρμογής της θεραπευτικής μεθόδου της θρομβόλυσης, η οποία έχει δώσει θεαματικά αποτελέσματα μέχρι σήμερα ωφελώντας 1 στους 2 ασθενείς.

Αυτά επισημάνθηκαν, κατά τη χθεσινή ενημερωτική ομιλία με θέμα “Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια: H Σύγχρονη μάστιγα” που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, στο πλαίσιο του επιστημονικού προγράμματος ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών “Πρόληψη: Πρόταση Ζωής”, το οποίο υλοποίησε ο Δήμος Χανίων.

Ο συντονιστής – διευθυντής της Νευρολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων Γιώργος Γεωργακάκης αφού ανέφερε τα επιδημιολογικά στοιχεία που καταδεικνύουν τη δραματική αύξηση που έχουν τα εγκεφαλικά επεισόδια στον δυτικό κόσμο τα τελευταία χρόνια τόνισε τη σημασία της πρόληψης.

«Νομίζουμε ότι θα πρέπει να περάσουμε ένα μήνυμα πρόληψης και λιγότερο θεραπείας», σημείωσε ο κ. Γεωργακάκης ενώ σε ό,τι αφορά τους παράγοντες κινδύνου ανέφερε ότι σε αυτούς περιλαμβάνονται: η υψηλή πίεση, το κάπνισμα, η υψηλή χορηστερόλη, το υπερβολικό βάρος, η ανθυγιεινή διατροφή, το άγχος, η έλλειψη άσκησης, ο διαβήτης, οι καρδιακές νόσοι, η υπερβολική κατανάλωση οινοπνευματωδών και τα αντισυλληπτικά χάπια.

Επίσης, τόνισε ότι υπάρχουν και ορισμένοι παράγοντες οι οποίοι δεν μπορούν να επηρεαστούν, όπως είναι η ηλικία, το φύλο (οι άνδρες κινδυνεύουν περισσότερο) και το οικογενειακό ιστορικό.

http://www.zarpa.gr/

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...