19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Νέα Κατοχή – Νέα Γιάλτα

Ημερομηνία:

Ούτε το πιο διεστραμμένο μυαλό συγγραφέα θεατρικών έργων παραλόγου δε θα μπορούσε να γεννήσει πιο ψυχεδελική σκηνή την οποία, όμως, βιώνουν δέκα εκατομμύρια Έλληνες.

Ο στρατός της οικονομικής και πολιτικής «κατοχής», με τους «στρατηγούς» της τρόικας και τους πραιτωριανούς του, έχει καταλάβει και καταστρέφει συστηματικά τη χώρα.

Στις μέρες μας δεν χρειάστηκε να βοηθήσει την κατάληψη αυτή κάποιος πολιτικός «εφιάλτης». Ο «ΕΦΙΑΛΤΗΣ» ήταν η ίδια η επίσημη κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός της, που προετοίμασαν το έδαφος και παρέδωσαν επίσημα και αμαχητή τη χώρα στις δυνάμεις της πολιτικής και οικονομικής κατοχής. Υπέγραψαν, μάλιστα και προκαταβολικά τα «συμβόλαια» της «παράδοσης» τόσο με τις ΗΠΑ όσο και με το ΔΝΤ ενώ ταυτόχρονα ευτέλιζαν, λοιδορούσαν και απεξίωναν την πατρίδα και το λαό της.

Τώρα βρισκόμαστε – δυστυχώς – σε μια κατάσταση, η οποία μόνο με την περίοδο 1941 – 1943 μπορεί να συγκριθεί (εξαιρουμένων των στρατευμάτων, και των εκτελέσεων)!!!

Οι δύο βασικοί πυλώνες της Σύγχρονης Δημοκρατικής Πολιτείας, το κράτος Δικαίου και το κοινωνικό κράτος καταρρέουν. Το Σύνταγμα παραβιάζεται συστηματικά, τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα διαλύονται και γυρίζουν πίσω δεκαετίες.

Τη συναίνεση και την εμπιστοσύνη των πολιτών – βασικό γνώρισμα της Δημοκρατίας – τι έχει αντικαταστήσει μια πολύμορφη επιχείρηση τρομοκρατίας.

Τίποτε δεν έχει μείνει όρθιο, από τις εργασιακές κατακτήσεις ενός ολόκληρου σχεδόν αιώνα. Το ολέθριο τρίο Παπανδρέου – Βενιζέλου – Παπακωνσταντίνου το οποίο θα περάσει στην ιστορία για το αβυσσαλέο μίσος που τρέφει εναντίον του κόσμου της εργασίας και για το επαίσχυντο έργο τους στην αποδόμηση κάθε δικαιώματος.

Η καταστολή των αντιδράσεων αφήνεται στα ΜΑΤ, στα χημικά και στους ξυλοδαρμούς. Η «καταστολή» όμως του ηθικού των πολιτών προωθείται μέσω της οικονομικής τρομοκρατίας των συνεχών εκβιασμών, της ασύστολης αφαίρεσης του εισοδήματός του, τον ευτελισμό της μικρής τους περιουσίας. Και το χειρότερο μέσω της ακύρωσης της ελπίδας και των προσδοκιών τους τόσο για τη δική τους ζωή όσο και για το μέλλον των παιδιών τους.

Τώρα με την εφαρμογή της «Νέας Γιάλτας» και με «όχημα» τον περίφημο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» (Γι’ αυτό και βιάζονταν να τον εφαρμόσουν στο 1ο εξάμηνο της νέας κυβέρνησης) θα «μαντανοποιήσουν» μάλλον θα «μπακλαβαδοποιήσουν» τη χώρα με παράδοση περιοχών σε «ζώνες ελεύθερης εργασίας» όπου οι μισθοί θα «βουλγαροποιηθούν», θα υπάρχει ειδικό φορολογικό καθεστώς, συμβολικό αντίτιμο, για να δοθούν προς χρήση στους «νεοάποικους» επενδυτές μας (βλέπε σχέδιο «ΗΛΙΟΣ Μακεδονία 350.000 στρέμματα, Θράκη κλπ).

Λεηλασία των μισθών, λεηλασία των συντάξεων, του ΕΦΑΠΑΞ, άγρια φορολόγηση, χειρότερα κι από την εποχή της Τουρκοκρατίας, αυτό είναι το έργο συνεργασίας της κυβέρνησης ΓΑΠ με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Έτσι θα μας έσωζαν, με την εξαθλίωση, γδέρνοντάς μας και ηρεμώντας μας από το τσιγκέλι.

–         Η κυβέρνηση (ΓΑΠ – ΕΕ – ΔΝΤ) παρέλαβε το 2009 δημόσιο χρέος στο 115% του ΑΕΠ. Σε δύο (2) μόλις χρόνια ΛΕΗΛΑΤΩΝΤΑΣ τα εισοδήματα του Ελληνικού Λαού το εκτόξευσαν στο 160% και του χρόνου 2012, όπως ανακοίνωσε το ΔΝΤ θα το εκτοξεύσουν στο 185% – 190% ΑΕΠ

–         Κατακρήμνησαν στα τάρταρα της δυστυχίας και της μιζέριας τον ελληνικό λαό, δήθεν για να τον σώσουν, στην πραγματικότητα για να τον ληστέψουν και το αποτέλεσμα είναι να αυξήσουν κατά 75 μονάδες το Δημόσιο χρέος, διασφαλίζοντας έτσι ότι η Ελλάδα θα οδηγηθεί οπωσδήποτε στη χρεοκοπία με όρους που θα επιβάλλει το Βερολίνο μέσω της Ε.Ε. ώστε να καταστεί υποτελής επαρχία του Γερμανικού Ράιχ.

–         Η Ελληνική κρίση χρέους τείνει να εκφυλιστεί σε Δράμα – Τα μέτρα πέφτουν βροχή αλλά το μόνο που καταφέρνουν είναι να βυθίζουν ολοένα και περισσότερο την οικονομία στην ύφεση. Η ΥΦΕΣΗ δεν δημιουργεί μόνο οικονομικά και κατ’ επέκταση κοινωνικά ερείπια, εκτροχιάζει και τους δημοσιονομικούς στόχους, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να έχει εγκλωβιστεί σε ένα φαύλο κύκλο (καθοδικό σπιράλ θανάτου) το ονομάζουν οι οικονομολόγοι. Προφανώς το ζητούμενο και επερχόμενο «κούρεμα» δεν είναι από μόνο του λύση. Χρειάζεται να παραχθεί πλούτος και να μεγαλώσει το ΑΕΠ.

–         Η Ελληνική κρίση δεν είναι δυνατόν να σφραγιστεί. Οι «Αγορές» σύντομα θα στραφούν εναντίον άλλων αδύναμων κρίκων (Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία) στην καρδιά της Ευρωζώνης.

"google ad"

–         Η τρέχουσα θεραπεία «ΣΟΚ και ΔΕΟΣ» αποδεικνύεται ανίκανη να ξαναστήσει την Ελληνική οικονομία στα πόδια της, με αποτέλεσμα το αδιέξοδο να ανακυκλώνεται και το δράμα να κορυφώνεται.

–         Με ευθύνη του Γ. Παπανδρέου και των μνημονιακών συμφερόντων τον στηρίζουν (όπως και των ντόπιων συμφερόντων και συνεργατών) ΓΡΑΦΕΤΑΙ την περίοδο αυτή η πιο ΜΕΛΑΝΗ σελίδα της σύγχρονης ιστορίας μας. Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ έχει ήδη επέλθει. Αποτελεί ένα άταφο πτώμα, το οποίο το περιφέρουν οι «δανειστές» μας. Ταυτόχρονα διαλύεται η οικονομική και παραγωγική δομή της χώρας, η ανεργία καλπάζει και η διαχείριση των εθνικών συμφερόντων και του εθνικού πλούτου έχει παραδοθεί στους διεθνείς κερδοσκόπους και στους δανειστές μας. Η ΙΣΤΟΡΙΑ γύρισε «ΑΝΑΠΟΔΑ».

Δυστυχώς, δεν πρόκειται για ένα εφιαλτικό όνειρο, αλλά μια τραγική πραγματικότητα αφού ο «ΕΦΙΑΛΤΗΣ» και οι ΕΠΙΤΕΛΕΙΣ του μας ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ.

Οι Μάσκες έπεσαν, αλλά οι «κουκουλοφόροι» συνεργάτες των γερμανικών «κατοχικών» δυνάμεων παραμένουν στην εξουσία…

ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για του πεσόντες του Λαφονησίου

Ο  Δήμος Κισσάμου προσκαλεί στην εκδήλωση τιμής και  μνήμης...

Οι οικοδόμοι των Χανίων στηρίζουν τον Δημήτρη Ανθούση

Τον δημοτικό σύμβουλο Πλατανιά και επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης"  Δημήτρη...

Ευχαριστήριο οικογένειας Μαρινάκη για τη στήριξη στην περιπέτεια της κόρης τους

Ανακοίνωση οικογένειας Μαριανάκη Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που νιώθεις...