14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

“Ναι” από τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων στην “Μαύρη Παρασκευή”

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων λέει “ναι” στη συμμετοχή των επιχειρήσεων στο θεσμό του “Black Friday”, καλεί τους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί στη μορφή του επιθετικού μάρκετινγκ και να επιλέξουν τοπικά καταστήματα.

Αναφέρετε πιο αναλυτικά:

«Όπως γνωρίζετε πέρυσι εφαρμόστηκε για δεύτερη φορά η –προερχόμενη από το εξωτερικό- καταναλωτική προωθητική ενέργεια «Black Friday». Είναι αλήθεια ότι η Black Friday, που φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 23 Νοεμβρίου, ξεκίνησε μεν από τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά κατά τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί διεθνώς ως παγκόσμια εμπορική «γιορτή». Δεδομένου ότι αυτή η προωθητική ενέργεια πραγματοποιήθηκε κατά κύριο λόγο από πολυεθνικές επιχειρήσεις, θεωρούμε ότι δεν πρέπει να αφήσουμε αυτό το πεδίο «ελεύθερο».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων εκτιμώντας τις συνθήκες και τη δομή της αγοράς μας, αποφάσισε ότι θα συμμετέχουμε φέτος στο θεσμό του Black Friday. Αυτό που πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές και έχει παρατηρηθεί τα δύο χρόνια αυτά του θεσμού Black Friday, είναι η μορφή του επιθετικού Μαρκετινκ που κάνουν κάποιες πολυεθνικές και δεν είναι άλλες από τις μεγάλες ταμπέλες στις προσθήκες των καταστημάτων τους, χωρίς όμως να υπάρχουν τα προϊόντα η να είναι ελάχιστα σε σχέση με την ζήτηση. Εφιστούμε την προσοχή ότι ο θεσμός του Black Friday θα ισχύσει μόνο για την Παρασκευή 23-11-18.

Καλούμε τους καταναλωτές να βγουν στην αγορά, να κάνουν έρευνα και να επιλέξουν τα τοπικά καταστήματα για τις αγορές τους.»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...