12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Νεκροί στα αζήτητα στο νεκροτομείο του νοσοκομείου Χανίων

Ημερομηνία:

Και νέες καταγγελίες έφθασαν στην εφημερίδα μας σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο νεκροτομείο του νοσοκομείου Χανίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ψυγεία του νεκροτομείου Χανίων έχουν γεμίσει από μετανάστες που έχουν πεθάνει και ουδείς βρίσκεται να τους παραλάβει.

Σε παλαιότερα ρεπορτάζ της εφημερίδας μας και της δημοσιογράφου Νέλλης Ψαρρού είχε επισημανθεί ότι αυτό το φαινόμενο είναι αρκετά συνηθισμένο, με ανθρώπους που ουδείς γνωρίζει την ταυτότητά τους με αποτέλεσμα να στοιβάζονται για μήνες μέσα στα ψυγεία.

Το γραφείο πρόνοιας που κάνει προσπάθειες να βρει ποιοι είναι ή από πού προέρχονται, ποια η χώρα καταγωγής τους ώστε να ειδοποιηθεί η σχετική πρεσβεία και να προβεί στις ενέργειες που απαιτούνται, συχνά δεν καταφέρνει τίποτα. Κι οπότε, αυτοί οι άνθρωποι μένουν στα αζήτητα, εντείνοντας το δράμα προφανώς και των οικογενειών τους που είναι πιθανό να αγνοούν την τύχη τους.

Από την άλλη, το νοσοκομείο δεν αναλαμβάνει το κόστος μίας ταφής αυτών των ανθρώπων οι οποίοι αφού δεν υπάρχουν (καταγεγραμμένοι) ως ζωντανοί δεν υπάρχουν και ως νεκροί! Κι οπότε, οι σύγχρονοι κολασμένοι ούτε στο θάνατο βρίσκουν ηρεμία. Μένουν στα αζήτητα!

Το πρόβλημα έχει και ένα άλλο σημείο αφού με τα ψυγεία γεμάτα, δεν υπάρχει χώρος για επιπλέον νεκρούς που μένουν έξω από τα ψυγεία και βρωμίζουν. Τώρα, με το καλοκαίρι να έχει μπει, η κατάσταση που δημιουργείται – όπως μας κατήγγειλαν – είναι εφιαλτική.

Το βέβαιο είναι ότι, όσο πιο ευάλωτος κοινωνικά και οικονομικά είναι ένας άνθρωπος, τόσο περισσότερο έρμαιο γίνεται η ζωή του αλλά και ο θάνατός του στην απάνθρωπη μεταχείριση θεσμών και ανθρώπων.

Να υπενθυμίσουμε ότι, όπως είχε αποτυπωθεί και στο ρεπορτάζ της Νέλλης Ψαρρού, στο νεκροτομείο λειτουργούν και κερδοσκοπικά κυκλώματα με συγκεκριμένες «ταρίφες» γύρω απ’ τους νεκρούς. Για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν και για το συγκεκριμένο θέμα, διαβάστε την έρευνα της δημοσιογράφου εδώ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...