16.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Ο θάνατος του Β. Γιακουμάκη μάς γεμίζει θλίψη

Ημερομηνία:

Ο εντοπισμός της σωρού του Βαγγέλη Γιακουμάκη είναι ένα γεγονός που μας γεμίζει θλίψη κι απαιτούμε να κινηθούν άμεσα όλες οι διαδικασίες ώστε να γίνει γνωστή η αιτία θανάτου του και όλα τα περιστατικά που οδήγησαν εκεί. Σε αντίθεση με τις επικοινωνιακές καταδίκες του κοινωνικού ρατσισμού, εμείς θεωρούμε η ένταση του φαινομένου του bullying, ιδίως στους χώρους της νεολαίας, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εξάπλωση μιας ρητορικής μίσους και την κανονικοποίηση της διαπόμπευσης. Άλλωστε δεν ήταν λίγες οι φορές, πρόσφατα, που το ίδιο το κράτος και οι υπουργοί προέβησαν σε ενέργειες διαπόμπευσης συγκεκριμένων ομάδων, εκμεταλλευόμενοι και κινητοποιώντας, ταυτόχρονα τα πιο οπισθοδρομικά αντανακλαστικά της ελληνικής κοινωνίας (ας θυμηθούμε ενδεικτικά την περίπτωση των οροθετικών γυναικών).

Παράλληλα, η είσοδος της Χρυσής Αυγής στη δημόσια σφαίρα, υποβοηθούμενη από τα ίδια ΜΜΕ που σήμερα θρηνούν τάχα για το Βαγγέλη, έγινε στο έδαφος της αποδοχής όλων των αντιδραστικών στερεοτύπων που ο φασισμός εκφράζει και ιδίως της φυλετικής κι έμφυλης ανωτερότητας που με τη βία οφείλει να κατισχύσει σε κάθετι διαφορετικό που θεωρείται κατώτερο.

Με βάση τα παραπάνω, είναι λογικό να περιμένει κανείς πως τα φαινόμενα εκφασισμού της κοινωνίας θα διεισδύσει σε μεγάλη έκταση στο εσωτερικό της, με τραγικές συνέπειες. Από τη νέα κυβέρνηση περιμένουμε και απαιτούμε να πάρει νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα πατάσσουν τις διακρίσεις λόγω χρώματος, θρησκείας ή σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτόχρονα θα αντιμετωπίζουν τα φαινόμενα bullying, ιδίως στους χώρους της νεολαίας. Σε ό,τι μας αφορά, και μακριά από εφήμερες συγκινήσεις, καλούμε κάθε νέα και νέο να δώσει το παρών στους αγώνες ενάντια στον κοινωνικό εκφασισμό, για μια κοινωνία χωρίς χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, μια κοινωνία ισότητας κι αλληλεγγύης.

Γραφείο Τύπου Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...