14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Νικ. Κυριτσάκης: Δείξτε ευαισθησία. Στελεχώστε άμεσα το Αγροτικό Ιατρείο Έλους!

Ημερομηνία:

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Έλους Κισσάμου κ. Νικόλαος Κυριτσάκη με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια την οποία κοινοποιεί στην 7η ΔΥΕ Διοίκηση Κρήτης, τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων, τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Κισσάμου και τους βουλευτές Χανίων ζητά τη στελέχωση του Αγροτικού Ιατρείου Έλους.

Στην επιστολή αναφέρει τα εξής:

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, η ύπαρξη αγροτικού ιατρού σε απομακρυσμένες και απομονωμένες περιοχές, όπως η Τοπική Κοινότητα Έλους του Δήμου Κισσάμου Ν. Χανίων, σκοπό έχει να εξυπηρετήσει τον πολίτη στο πλαίσιο της παροχής πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας. Δυστυχώς όμως, ιατρική ανασφάλεια και εγκατάλειψη βιώνουν οι κάτοικοι του Έλους και της γύρω περιοχής, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι συνταξιούχοι του Ο.Γ.Α., καθώς εδώ και αρκετό καιρό έχει να επισκεφτεί το χωριό μας αγροτικός ιατρός.

Οι κάτοικοι της Κοινότητας μας και των γειτονικών χωριών φρόντιζαν και προγραμμάτιζαν τον ιατρικό τους έλεγχο και τη συνταγογράφηση των φαρμάκων που λαμβάνουν, ειδικά οι γηραιότεροι που ακολουθούν χρόνιες φαρμακευτικές αγωγές, τις ημέρες που επισκεπτόταν το χωριό μας ο αγροτικός γιατρός. Δυστυχώς όμως πλέον, ταλαιπωρούνται και είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν ταξί,  αφού τα δρομολόγια των λεωφορείων είναι μειωμένα, απλά και μόνο για να γράψουν συνταγή με τα φάρμακά τους, επιβαρύνοντας τον οικονομικό τους προϋπολογισμό.

Από τη στιγμή λοιπόν που στο Έλος υπάρχει, κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος του Αγροτικού Ιατρείου, εξοπλισμένος με τα απαραίτητα για την θέρμανση κατά τους χειμερινούς μήνες, ενεργή σύνδεση στο διαδίκτυο η οποία είναι απαραίτητη για την συνταγογράφηση των φαρμάκων, και όλα τα παρελκόμενα (εκτυπωτής, φωτοτυπικό μηχάνημα, κόλλες Α4 κ.α.), έτσι ώστε ο αγροτικός ιατρός να εκτελέσει το λειτούργημά του, ζητάμε την στελέχωση του Αγροτικού Ιατρείου της Τοπικής Κοινότητας Έλους με αγροτικό ιατρό.

Έχοντας γίνει αποδέκτης παραπόνων για την κατάσταση αυτή το λιγότερο που μπορώ να κάνω ως Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Έλους είναι να σας παρακαλέσω να δείξετε την ευαισθησία σας και να φροντίσετε για την άμεση τοποθέτηση  ιατρού στο χωριό μας, πράξη η οποία είναι αναγκαία και ζωτικής σημασίας για την ομαλή και αξιοπρεπή διαβίωσή των κατοίκων της περιοχής μας.

Θα επιμένω μέχρι αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι μεγάλωσαν τους γονείς μας, εμάς και τα παιδιά μας, να διανύσουν με αξιοπρέπεια την τρίτη ηλικία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...