17.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Νότης Μαριάς καταψήφισε στη Βουλή τη συγχώνευση Ο.ΑΝ.ΑΚ-Ο.Α.ΔΥ.Κ

Ημερομηνία:

Την πλήρη αντίθεση του στη συγχώνευση Ο.ΑΝ.ΑΚ-Ο.Α.ΔΥ.Κ εξέφρασε μιλώντας σήμερα 4 Μαρτίου 2013  στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ο Νότης Μαριάς.Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. Βουλευτής Ηρακλείου,  είχε ήδη καταψηφίσει τη συγκεκριμένη διάταξη της συγχώνευσης Ο.ΑΝ.ΑΚ-Ο.Α.ΔΥ.Κ  κατά την έναρξη της συζήτηση του Νομοσχεδίου την Παρασκευή 1  Μαρτίου  2013.

Στην τοποθέτηση του ο Ν. Μαριάς  επισήμανε την αντίθεση της αιρετής Περιφέρειας Κρήτης  αλλά και των Δήμων του νησιού στην επιχειρούμενη συγχώνευση εξπρέςΟ.ΑΝ.ΑΚ-Ο.Α.ΔΥ.Κ.

Επισήμανε επίσης ότι η επιχειρούμενη συγχώνευση αλλά και η κατάργηση της Ε.Υ.Δ.Ε. / Β.Ο.Α.Κ.  και της Ε.Υ.Δ.Ε./ Φράγμα  Αποσελέμη  αποσκοπεί στο ξεπούλημα  των υδάτινων πόρων του νησιού αλλά και των σχετικών υποδομών και δικτύων.

Επιπλέον επισήμανε στην Κυβέρνηση ότι στο βαθμό που επιθυμεί την ανάπτυξη της Κρήτης και όχι το ξεπούλημα των ασημικών του νησιού, να υπάρξει πρόβλεψη στο καταστατικό της υπό ίδρυση νέας εταιρείας  με την επωνυμία ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε. (Ο.Α.Κ. Α.Ε.)  σύμφωνα με την οποία οι μετοχές της εταιρείας να είναι αμεταβίβαστες και επιπλέον να αποκλειστεί ρητά η μεταβίβαση τους στο ΤΑΥΠΕΔ όπως και κάθε εμπράγματου ή άλλου δικαιώματος της υπό ίδρυση εταιρείας.

Επίσης στο ίδιο πνεύμα ζήτησε να αυξηθεί η συμμετοχή στο Δ.Σ. της υπό ίδρυση εταιρείας  των φορέων της αιρετής αυτοδιοίκησης.

Δεδομένου ότι ήδη από την Παρασκευή 1 Μαρτίου αλλά και στη σημερινή συνεδρίαση  ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Βολουδάκης απέρριψε τις σχετικές προτάσεις, ο Ν. Μαριάς  καταψήφισε την εν λόγω διάταξη και κατά τη σημερινή  συζήτηση στην οποία ολοκληρώθηκε  σε πρώτη φάση η συζήτηση του σχετικού  νομοσχεδίου στο πλαίσιο της  Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Η συνέχεια την Τετάρτη 6 Μαρτίου στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και εν συνεχεία στην Ολομέλεια.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...