16.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Ν. Βούτσης: «Έντιμη μια συμφωνία που θα βγάζει τη χώρα από τον κύκλο της ύφεσης και της λιτότητας»

Ημερομηνία:

«Διεκδικούμε την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα δίνει προοπτική στη χώρα και θα βγάζει τη χώρα έξω από τον κύκλο της λιτότητας και της ύφεσης, αυτό είναι έντιμο» τόνισε μιλώντας στο Κόκκινο και τους Άγγελο Τσέκερη και Γιώργο Κυρίτση ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης.

«Δεν θα υπάρξει δεύτερη “γενιά” συμβιβασμών, υποχωρήσεων και μέτρων λιτότητας» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην «τρόικα εσωτερικού» και τους διεθνείς παράγοντες, επεσήμανε πως δεν έχουν αντιληφθεί τι πραγματικά γίνεται στην ελληνική κοινωνία σε συνθήκες μνημονίου και κρίσης και ποιες δομικές αλλαγές έχουν επέλθει, λειτουργώντας βάσει στερεοτύπων της μεταπολίτευσης.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών στην Ισπανία, ανέφερε πως η Ευρώπη βρίσκεται σε μια τροχιά αλλαγής και είναι ενθαρρυντική η πρόοδος αριστερών και αντιμνημονιακων δυνάμεων και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, που υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει διέξοδος στην ΕΕ με την συνέχιση της πολιτικής λιτότητας.

Αναφορικά με τα σενάρια περί Grexit, σημείωσε πως «η ειλικρίνεια με την οποία πορευόμαστε και πολιτευόμαστε είναι ένα όπλο που δίνει στον κόσμο την βεβαιότητα ότι δεν πρόκειται να “αποδράσουμε” και θα βρούμε από κοινού τους πιο σωστούς τρόπους, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε κρίση περαιτέρω έρθει στη χώρα μας».

«Όλοι έχουν αντιληφθείς πως πρόκειται πλέον περί πολιτικής αντιπαράθεσης με διακύβευμα την τιμωρία και την αναστολή του αριστερού υποδείγματος» υπογράμμισε σχετικά με τη στάση των εταίρων.

«Η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου έδωσε μια “ανάσα” για να νομοθετήσουμε, για να καταλάβουμε τι σημαίνει κυβερνησιμότητα και να πάμε σε έναν ουσιαστικό πολιτικό διάλογο» ανέφερε, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στη Βουλή, ως ένα πεδίο στο οποίο μπορεί να υλοποιήσει με βάση τις αξίες και τις αρχές του προγράμματός της.

Στο Κόκκινο

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...