14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Ν. Παρασκευόπουλος: Δεν υπάρχει δημοκρατία εάν απομακρυνθούν οι πολίτες από την πολιτική

Ημερομηνία:

«Συνδέεται διαρκώς και συνειρμικά η πολιτική με την ξεφτίλα και αυτό κάνει τους ανθρώπους να απομακρύνονται από τη Δημοκρατία», είπε στο «Πρακτορείο FM», ο Ν. Παρασκευόπουλος

«Είμαστε σε μία περίοδο στην οποία ό,τι γίνεται από συγκεκριμένους πολιτικούς αντιπάλους, ονομάζεται ή προδοσία ή εξευτελισμός», δήλωσε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παρασκευόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο FM 104,9» για την όξυνση του πολιτικού σκηνικού με επίκεντρο τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων.

«Μετέχοντας στις διεργασίες της Βουλής ακούω διαρκώς στα αυτιά μου “ευτελίζετε το κοινοβούλιο”. Αυτό κατά τη γνώμη μου είναι αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Στο τέλος ο κόσμος λέει ότι το κοινοβούλιο δεν έχει τιμή, είναι ευτελισμένο», εκτίμησε ο κ. Παρασκευόπουλος, απευθύνοντας έκκληση «να συγκρατηθούμε και να συζητάμε τις διαφωνίες μας με σεβασμό της άλλης άποψης», καθώς «είναι επικίνδυνο, αλλά θα έλεγα ότι αυτό είναι και το λιγότερο, γιατί το χειρότερο είναι ότι συνδέεται διαρκώς και συνειρμικά η πολιτική με την ξεφτίλα και αυτό κάνει τους ανθρώπους να απομακρύνονται από τη Δημοκρατία». «Όταν ο πολίτης συνδέει γενικά την άσκηση της πολιτικής με τη διαφθορά, τον ευτελισμό και με όλα τα κακά, τα οποία υπάρχουν με τις αμαρτίες, από εκεί και πέρα απομακρύνεται από την πολιτική. Και όταν απομακρύνεται από την πολιτική τι μένει; Η δικτατορία και ο φασισμός μένει», εξήγησε.

Σε ό,τι αφορά, εξάλλου, τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος παρατήρησε ότι «κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της Αναθεωρητικής Επιτροπής, ορισμένες από τις προτάσεις των βασικών αντίπαλων κομμάτων -γιατί μεγάλες προτάσεις είχαμε από το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ που υπογράφτηκαν από 50 βουλευτές και άνω- σε ορισμένες υπήρξαν συγκλίσεις -όχι σε πολλές, αλλά πάντως σε ορισμένες ναι».

«Γενικά η συζήτηση στην Αναθεωρητική Επιτροπή για το Σύνταγμα έγινε σε ένα πολύ θετικό κλίμα, πολιτισμένο, με διαφωνίες οι οποίες όμως ήταν διαφωνίες θεσμικές και μακάρι όλες οι συζητήσεις να γίνονταν έτσι», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά με τις κλήσεις για την υπόθεση Novartis, επισήμανε ότι «η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και αυτό πρέπει να το σεβόμαστε, να παρακολουθούμε τα έργα της, θα δούμε τι θα δείξουν οι εργασίες τους». «Κατά τα άλλα», συνέχισε, «και τεκμήρια αθωότητας υπάρχουν και υποχρεώσεις πολιτών -και μάλιστα ιδιαίτερα των αρμοδίων- να μη δυσκολεύουν το έργο της Δικαιοσύνης με παρατηρήσεις και σχόλια που μπορεί να την πιέζουν προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση, λέω απλώς περιμένουμε να δούμε».

left.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...