13.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Οι ΗΠΑ διέταξαν την αναστολή λειτουργίας της πρεσβείας καθώς και των προξενείων της Συρίας στην Ουάσιγκτον – προς κατάρρευση οι ειρηνευτικές συνομιλίες;

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με το Reuters, oι ΗΠΑ την Τρίτη ανέστειλαν τη λειτουργία της πρεσβείας καθώς και των προξενείων της Συρίας στην Ουάσινγκτον και διέταξαν στους διπλωμάτες και στο προσωπικό τους που δεν είναι αμερικάνοι πολίτες ή μόνιμοι κάτοικοι να φύγουν από τη χώρα.

Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Συρία Νταλιέλ Ρουμπινστάιν είπε ότι ο Πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασάντ αρνήθηκε να παραδώσει την εξουσία και είναι υπεύθυνος για θηριωδίες ενάντια στο λαό του.

«Αποφασίσαμε ότι είναι απαράδεκτο άτομα τα οποία έχουν διοριστεί από αυτό το καθεστώς να διενεργούν διπλωματικές ή άλλες υπηρεσίες στο έδαφος των ΗΠΑ», είπε ο Ρουμπινστάιν ο οποίος σημειωτέον διορίστηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ μόλις αυτή τη Δευτέρα.

«Συνεπώς, οι ΗΠΑ ειδοποίησαν την κυβέρνηση της Συρίας σήμερα ότι πρέπει άμεσα να αναστείλει όλες τις λειτουργίες της πρεσβείας τους στην Ουάσινγκτον καθώς και των προξενείων στις περιοχές Τροία, Μίσιγκαν και Χιούστον», είπε ο Ρούμπινστάιν σε σχετική δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

“Οι ΗΠΑ”, κατέληξε, “θα  διατηρήσουν τη διπλωματική τους παρουσία στη Συρία ως μία έκφραση των μακροχρόνιων δεσμών μας με τον Συριακό λαό, ένα ενδιαφέρον που θα παραμείνει για αρκετό καιρό μετά την πτώση Ασάντ από την εξουσία”

Η συγκεκριμένη δήλωση έρχεται καθώς ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία βρίσκεται στον τέταρτο χρόνο, με παραπάνω από 150.000 νεκρούς και με λίγα σημάδια ότι οι πρωτοβουλίες για την ειρήνευση έχουν βοηθήσει ώστε να αμβλυνθεί η ένταση της κρίσης.

Οι προσπάθειες από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία να μεσολαβήσουν προς μία ειρηνευτική επίλυση της κρίσης φαίνεται πλέον να αποτυγχάνουν, ειδικά μετά τη χειροτέρευση των σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον εξαιτίας της κρίσης που ξέσπασε στην Ουκρανία.

reuters.com/

time.com/

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...