14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Οι “μάγκες” και οι “μ….ς” του Παλιού Λιμανιού – Περί δημόσιων χώρων ο λόγος

Ημερομηνία:

Το λιγότερο προδομένοι πρέπει να αισθάνονται όσοι επιχειρηματίες στο Παλιό Λιμάνι πείστηκαν από το Δήμο Χανίων για την ανάγκη εφαρμογής του Κανονισμού Κοινόχρηστων Χώρων.

Τον Ιούνη του 2017, παρά τις αντιδράσεις μεγάλης μερίδας καταστηματαρχών, υπήρχαν και κάποιοι που πείστηκαν ότι ο Δήμος Χανίων θα εφαρμόσει τον Κανονισμό. Έτσι, προσπάθησαν να κάνουν το καλύτερο με αυτό που τους επέτρεπε ο Νόμος. Και το αποτέλεσμα που προέκυψε ήταν πράγματι όμορφο.

Στο σημείο που εφαρμόστηκε, ο χώρος για τους πεζούς μεγάλωσε αισθητά, ένα αποτέλεσμα που μετέτρεψε σε περισσότερο ποιοτικό τον περίπατο για τους τουρίστες αλλά και τους κάτοικους των περιοχών.

Όμως ως επένδυση είχε και ένα σημαντικό κόστος. Πέρα από το οικονομικό, τα καταστήματα έχασαν χώρο για προβολή των προϊόντων τους. Βλέπετε, η επένδυση έγινε με την προοπτική ότι και οι υπόλοιποι θα ακολουθούσαν.

Η πλειοψηφία των άλλων καταστηματαρχών αντέδρασαν, δεν εφάρμοσαν τον Κανονισμό. Και δικαιώθηκαν.

Δεν έκαναν κάποια επένδυση, δεν ξόδεψαν δραχμή, συνέχισαν να κάνουν κατάληψη στους χώρους. Κάποιοι μάλιστα αποθρασσύνθηκαν σε τέτοιο σημείο από την υποχωρητικότητα του Δήμου ώστε επέκτειναν μέχρι τη μέση πεζόδρομων τον χώρο στον οποίο έκαναν κατάληψη.

Κάντε μία βόλτα στην Ποτιέ και θα καταλάβετε τι λέμε…

Έτσι, αυτοί που πείστηκαν και εφάρμοσαν τον Κανονισμό βρέθηκαν τώρα με λιγότερο χώρο για την προβολή των προϊόντων τους σε σχέση με τους άλλους που συνεχίζουν την κατάληψη και καρπώνονται μεγαλύτερο ποσοστό τζίρου.

Μάγκες οι παρανομούντες λοιπόν, προδομένοι και “μ….ς” όσοι έσπευσαν να εφαρμόσουν τον Κανονισμό, θεωρώντας ότι κάποια πράγματα αλλάζουν.

“Αλλά εδώ είναι Ελλάδα”, λέει ο μοιρολάτρης συμπολίτης μας.

Έτσι κάπως χαράζεται η πολιτική στην Παλιά Πόλη. Με παράνομους “μάγκες” και νόμιμους “μ….ς”.

Εκπαιδευτική η διαδικασία κάποιος θα πει. Χτίζει νοοτροπίες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...