14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Οι μίζες και η διαφθορά αύξησαν το χρέος

Ημερομηνία:

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Ο πρώην υπουργός των οικονομικών της Γερμανίας, επί σοσιαλδημοκρατίας, Όσκαρ Λαφοντέν, και αργότερα συνιδρυτής του κόμματος της Γερμανικής Αριστεράς, δήλωσε σε συνέντευξη του, στην διαδικτυακή εφημερίδα “tvxs” ότι «Οι πολεμικές βιομηχανίες της Γερμανίας δίνουν μίζες, στους Έλληνες πολιτικούς, για να προμηθεύονται πολεμικό εξοπλισμό, ενώ στην πραγματικότητα δεν κινδυνεύει η Ελλάδα από την Τουρκία διότι ποτέ, δεν θα αφεθεί ένα μέλος του ΝΑΤΟ να πολεμήσει με ένα άλλο».

Ο δε αρχηγός των πρασίνων στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο Ντανιέλ κον Μπεντίτ, είναι ένας δριμύς κατήγορος, κατά των ισχυρών κρατών και της Γερμανίας, επειδή δεν εγγυάται η Ε.Ε τα Ελληνικά σύνορα, διότι μας πουλάνε πολεμικό υλικό οι βιομηχανίες τους, με δάνεια.

Ο πρόεδρος του Ευρωγκρούπ Ζαν Κλωντ Γιούγκερ, και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, είχε δηλώσει πριν καιρό ότι οι μεγάλες δυνάμεις τη Ευρώπης, και ο ίδιος γνώριζαν για την κακή κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας, αλλά δεν μπορούσε να μιλήσει εξαιτίας των κερδών που αποκόμιζαν τα ισχυρά κράτη».

Δεν χρειάζεται κανείς πολιτικός αναλυτής, να έχει και πολύ οξυδέρκεια, για να καταλάβει ότι την Ελλάδα την κυβερνούσε ανέκαθεν ένα ανεγκέφαλο και διεφθαρμένο κατεστημένο . Η ανευθυνότητα του, οι δημόσιες σπατάλες χωρίς έλεγχο, η απέραντη κακοδιαχείριση, το πελατειακό κράτος, και η διαφθορά , αλλά και το βόλεμα των νεοελλήνων στο δημοσιοϋπαλληλίκι, απομοίωσε την χώρα, από την παραγωγική της βάση. Ως εκ τούτου η σχετική απαξίωση κάθε  χειρωνακτικής εργασίας, αγροτικής, εργατικής και λιγότερο τεχνικής, απαξίωσε την παραγωγική εργασία, φέρνοντας τις μάζες στις μεγαλουπόλεις για να παρασιτούν. Τώρα που φθάσαμε στον πάτο, ας κοιταχτούμε συλλογικά για άλλη μια φορά στον καθρέπτη. Και κάτι τελευταίο αλλ` όχι άνευ σημασίας. Η επιτροπή λογιστικού ελέγχου πρέπει να βοηθηθεί από την κυβέρνηση ,για να ερευνήσει τι ποσοστό του δημόσιου χρέους υπάγεται στο «απεχθές χρέος», και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο δεν υποχρεούται να το πληρώσει η χώρα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...