12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Οι Μικρασιάτες τίμησαν τον Άγιο Προστάτη τους

Ημερομηνία:

Το Σάββατο 23/2/2013 ημέρα, που η εκκλησία μας, εορτάζει την μνήμη του Αγίου Πολυκάρπου, Προστάτη της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν. Χανίων “Ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ”,  αλλά και όλων των Μικρασιατών, οι Μικρασιάτες τίμησαν τον Άγιο Προστάτη τους στον Ιερό Ναό  του Αγίου Παντελεήμονος στο Κόκκινο Μετόχι, το αριστερό κλίτος του οποίου είναι αφιερωμένο στον Άγιο Πολύκαρπο.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία,  στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Χανίων,  η εκδήλωση της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν. Χανίων, “Ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ”, η οποία έγινε με την συνεργασία της Vης Μεραρχίας Κρητών, για την συγκέντρωση χρημάτων, τα οποία θα ενισχύσουν τα συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας, θεωρεί υποχρέωση του να ευχαριστήσει, και δια του τύπου,   τους Μικρασιάτες και τους φίλους της Αδελφότητας, που συμμετείχαν μαζικά στην εκδήλωση,  τον Διοικητή της Vης Μεραρχίας Κρητών Ταξίαρχο κ. Στρατιδάκη, για την αμέριστη συμπαράσταση του και την διάθεση της Λέσχης Αξιωματικών, καθώς και την σύζυγο του κα Στέλλα Στρατιδάκη η οποία με περισσή διάθεση μας βοήθησε στην διοργάνωση της εκδήλωσης.

Ακόμη τον Χορευτικό Όμιλο Χανίων “Ο ΑΡΟΔΑΜΟΣ”, για την φιλική συμμετοχή του , με χορούς από την Μικρασία, καθώς και τους Υπολοχαγούς κ.κ. Πανταζώνη Ευάγγελο και  Κοκολάκη Ιωσήφ, μουσικούς της Vης Μεραρχίας, οι οποίοι πλαισίωσαν την εκδήλωση με την μουσική τους.

Τέλος, με βαθύ σεβασμό, θέλει να ευχαριστήσει τον Σεβασμιώτατο  Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνό, ο οποίος,  δια του Πρωτοσύγκελου του, κ.κ. Δαμασκηνού, ο οποίος τον εκπροσώπησε στην εκδήλωση, ανακοίνωσε στην Αδελφότητα την πρόθεση του, να υλοποιήσει το όνειρο χρόνων, και  να διαθέσει στην Αδελφότητα,  την πολυπόθητη στέγη, για την δημιουργία της Στέγης των Μικρασιατών, και του Μουσείου  Κειμηλίων και Ενθυμημάτων από τις Αλησμόνητες Πατρίδες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...