14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Οι φανατικοί της “Black Friday”

Ημερομηνία:

Κύριε διευθυντά,

Εντύπωση προκάλεσε το πάθος με το οποίο υπερασπίστηκαν την “αμερικανιά” του Black Friday πρωτοκλασάτοι υποψήφιοι για τις εκλογές του ΕΒΕΧ στον κλάδο του εμπορίου, με τον συνδυασμό “Νέα Πορεία” του κ. Γιάννη Μαργαρώνη.

Βέβαια για όσους συμμετέχουν και παρακολουθούν τα συνδικαλιστικά των ΕΒΕ στα Χανιά, η αλήθεια είναι ότι δεν προκάλεσε και τόσο μεγάλη εντύπωση.

Για να φτάσουμε στις “Μαύρες Παρασκευές” και στις “Λευκές Νύχτες” (που ονειρεύονται), προϋπόθεση ήταν το ξήλωμα του ωραρίου, καταστημάτων και εργαζομένων, στο οποίο “χωρίς ιδεοληψίες” έχουν κρατήσει ανάλογη στάση.

Με παρεμβάσεις τους στα social media, αδιαφορώντας παντελώς για την γνώμη των εργαζόμενων, ουσιαστικά παρότρυναν τα μικρά τοπικά καταστήματα αλλά και τους καταναλωτές, να συμμετέχουν στην αμερικανόφερτη φιέστα των πολυεθνικών.

Οι φτωχοποιημένοι να μην σκοτίζονται για τους λόγους της φτωχοποίησης τους, αλλά να “ξεσπάσουν” σαν να μην υπάρχει αύριο για αυτούς, καταθέτοντας τα τελευταία τους χρήματα στα ταμεία των αλυσίδων μεγαλοκαταστημάτων.

Μπολιάζουν στην κοινωνία σαν “μονόδρομο” (λες και τους το είπε εξωγήινος), την κουλτούρα της υποταγής στις ορέξεις των μεγάλων ομίλων που συνειδητά υπηρετούν, απέναντι από το οργανωμένο εργατικό κίνημα.

Κοροϊδεύουν τους μικρούς ΕΒΕ ότι με το να υποστηρίζουν όλα αυτού του τύπου τα τεχνάσματα των πολυεθνικών, κάτι μπορεί να κερδίσουν. Στην πραγματικότητα τους καλούν να τραβούν κουπί στη γαλέρα του αφανισμού τους.

Πάνω στην κατρακύλα τους “ξεπέρασαν” ακόμα και τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ κ. Βασίλειο Κορκίδη, που αν και είναι γνωστός ο ρόλος του υπέρ των “μικρομεσαίων” επιχειρήσεων (αυτών με τους  200 εργαζόμενους! ), φρόντισε να μην εκτεθεί σε τέτοιο βαθμό.

Πριν την φιέστα σε ανακοίνωση κατέληγε “.. θα πρέπει να παρέλθει και η φετινή «Black Friday», προκειμένου να μπορούν να συναχθούν ασφαλέστερα συμπεράσματα, αναφορικά με το αν ο συγκεκριμένος θεσμός δρα ευεργετικά για το σύνολο των επιχειρήσεων ή συντελεί στην ουσία στην αναδιανομή του τζίρου υπέρ των μεγαλύτερων επιχειρήσεων και αλυσίδων.”

Μετά την φιέστα αναγκαστικά παραδέχτηκε ότι κανένα όφελος και από την δεύτερη “Μαύρη Παρασκευή” για τους μικρούς, αν και το είπε “με δικά του λόγια”,  όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που σας παραθέτω.

Νίκος  Ζωγραφάκης

Αυτοαπασχολούμενος

Υποψήφιος στις εκλογές του ΕΒΕΧ στο Εμπορικό τμήμα, με την «Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ Χανίων» με επικεφαλή τον Νίκο Βουρλάκη.

"google ad"

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=BIXcLuBsa-A”]

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...