13.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Ολλανδός τουρίστας επισκέπτεται συχνά την Κρήτη για να φροντίσει 100 ζώα σε 45 χωριά

Ημερομηνία:

Ένας φανατικός φίλος της Κρήτης και των ζώων -και συγκεκριμένα των σκληρά εργαζόμενων γαϊδουριών και μουλαριών- βραβεύτηκε από το δήμαρχο Χερσονήσου, Γιάννη Μαστοράκη και τον αντιδήμαρχο Τουρισμού, Πολιτισμού και Απασχόλησης, Ευθύμιο Μουντράκη.

Ο λόγος για τον κ. Χανς Σίγκνερ, από την Ολλανδία, εθελοντή πεταλωτή γαϊδουριών και μουλαριών, ο οποίος επισκέπτεται ανελλιπώς την Κρήτη από τον Απρίλιο του 2009 -τουλάχιστον μια εβδομάδα δύο φορές το χρόνο (Απρίλιο και Οκτώβριο)– για να βοηθήσει τα ζωάκια και να τα ανακουφίσει προσφέροντας δωρεάν θεραπεία για τις οπλές τους.

Ο κ. Σίγκνερ, ανταποκρινόμενος με μεγάλη προθυμία στην έκκληση για βοήθεια της Φιλοζωικής Κρήτης (Cretan Animal Welfare Society) στα Μάλια, όλα αυτά τα χρόνια δε δίστασε να επανέλθει ακόμα και τέσσερις φορές μέσα σε μια χρονιά για να περιθάλψει κάποια ζώα που είχαν μεγαλύτερη ανάγκη φροντίδας.

Η αγάπη του για τα ζώα και το νησί από τότε τον φέρνει κάθε χρόνο ακόμα και σε απομακρυσμένα μέρη. Ο ίδιος συνήθως επισκέπτεται πάνω από 45 χωριά και φροντίζει πάνω από 100 ζώα, λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα μόνο την ευγνωμοσύνη των ανθρώπων που βασίζονται στο γαϊδουράκι τους για τις αγροτικές τους εργασίες.

Στη συνάντηση, ο ίδιος αποκάλυψε ότι, αρχικά, για να έρθει στην Κρήτη, έπρεπε να καταπολεμήσει τη φοβία του για τα αεροπλάνα, πάντως οι φιλόξενοι άνθρωποι, η κρητική φύση και τα αξιαγάπητα ζώα τον άγγιξαν βαθιά και τον βοήθησαν να καταπολεμήσει τους φόβους του.

«Πράγματι, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε αυτόν τον άνθρωπο για την ανιδιοτελή και ενθουσιώδη συμμετοχή του στο πρόγραμμα φροντίδας εργαζόμενων γαϊδουριών και μουλαριών σε όλη την Κρήτη. Συγχαρητήρια σε άλλο ένα σπουδαίο φίλο του νησιού μας και ελπίζω η στάση ζωής του να αποτελέσει παράδειγμα για όλους μας,» δήλωσε ο δήμαρχος, κ. Μαστοράκης.

Ολλανδός τουρίστας επισκέπτεται συχνά την Κρήτη για να φροντίσει 100 ζώα σε 45 χωριά (εικόνες)

Ολλανδός τουρίστας επισκέπτεται συχνά την Κρήτη για να φροντίσει 100 ζώα σε 45 χωριά (εικόνες)

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...