16.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Ομάδα 65 γιατρών συνυπογράφει: «Ο Ασανζ θα πεθάνει στη φυλακή» – Τι μπορούν να κάνουν οι Έλληνες γιατροί για να βοηθήσουν

Ημερομηνία:

H ζωή του Τζούλιαν Ασανζ, που συνεχίζει να κρατείται στην βρετανική φυλακή υψίστης Ασφαλείας, Μπέλμαρς, είναι σε άμεσο κίνδυνο, και απαιτείται εδώ και τώρα η μεταφορά του σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο, ώστε να δεχθεί την απαραίτητη φροντίδα, σημειώνουν στην επιστολή τους. «Αν δεν δοθεί επειγόντως αυτή η φροντίδα, εκφράζουμε την αληθινή μας ανησυχία, με τα δεδομένα που τώρα έχουμε, ότι ο κ. Ασάνζ θα πεθάνει στη φυλακή. Η ιατρική κατάσταση είναι λοιπόν κατεπείγουσα. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο».

Η επιστολή των 65 γιατρών, από διάφορες χώρες του κόσμου, έχει αποσταλεί στη Βρετανή υπουργό Εσωτερικών, Πρίτι Πατέλ, με κοινοποίηση στην σκιώδη αντίστοιχή της, από τους Εργατικούς, Ντιάν Άμποτ, που οφείλουν να απαντήσουν, εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας. Στην επιστολή επίσης αφήνεται να εννοηθεί ότι γιατροί και ειδικοί εκφοβίζονται ώστε να μην επισκεφθούν κι εξετάσουν τον Ασάνζ  (επί λέξη: climate of fear and intimidation surrounding the provision of medical care to Mr Assange)

Υπενθυμίζεται ότι ο δημοσιογράφος και ιδρυτής των wikileaks, Τζούλιαν Ασανζ, κρατείται λόγω εντάλματος έκδοσης των ΗΠΑ, που τον κατηγορούν για κατασκοπεία, επειδή τα wikileaks έφεραν στο φως στοιχεία για τα αμερικάνικα εγκλήματα πολέμου στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Αν η έκδοση προχωρήσει, ο Ασανζ είναι αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης 175 ετών.

Οι καταγγελίες για την κατάσταση της υγείας του έχουν πολλαπλασιαστεί τον τελευταίο καιρό. Ο Ασανζ έχει φυλακιστεί σε αυστηρότατες συνθήκες, με μόνο μία ώρα την ημέρα εκτός κελιού, αφού ήδη έχει υποστεί «πολύχρονα ψυχολογικά βασανιστήρια», όπως ανέφερε στη σχετική έκθεσή του ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τα βασανιστήρια, Νιλς Μέλζερ. Ο κος Μέλζερ, τον οποίον οι γιατροί ευχαρίστησαν γιατί «έκανε άφοβα τη δουλειά του,» είχε προειδοποιήσει ήδη από την 1η Νοεμβρίου για την σημερινή κατάσταση υγείας του Ασανζ και τους κινδύνους που εγκυμονεί.

Οι 65 γιατροί ζητούν από συναδέλφους τους από όλο τον κόσμο να συνυπογράψουν, στέλνοντας e mail στο doctors4assange@gmail.com . Το The Press Project ζητεί τη βοήθεια των Ελλήνων Γιατρών (και των Ιατρικών Συλλόγων;) ώστε να σωθεί η ζωή του ήρωα δημοσιογράφου και εκδότη.

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...