12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Ομιλία Θετικής Δράσης

Ημερομηνία:

Το ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΝΙΩΝ σας προσκαλεί στην ομιλία που θα γίνει την Πέμπτη 27 Ιουνίου και ώρα 8:30μμ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, Μ. Μπότσαρη 68. Η ομιλία θα έχει διάρκεια δύο ώρες και είναι σχετική με το πρωτοποριακό πρόγραμμα Θετικής Δράσης σε περίοδο κρίσης.

Θα μιλήσουν οι εκπαιδευτές του προγράμματος της ΘΕΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ:

Γιάννης Ραμπαλάκος Ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής

Ειρήνη Κριτσωτάκη, Σύμβουλος ψυχικής υγείας και NLP (Neuro Linguistic Programming)

Θέμα: Μπορούμε να μετατρέψουμε το φόβο μας από δήμιο σε προστάτη

Είναι χρήσιμη γνώση, να ανακαλύψουμε τον τρόπο ελέγχου του φόβου και να μην επιτρέψουμε στον εαυτό μας να πέφτει στην παγίδα του. Αυτή την εποχή, είναι αναγκαίο, περισσότερο από ποτέ, να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας, να αποσύρουμε τη συγκέντρωσή μας από το γιατί και να εστιάσουμε στο πως θα κάνουμε δράση για να αξιοποιήσουμε τις δεξιότητες και τους πόρους που ο καθένας από εμάς διαθέτει. Ο εύκολος δρόμος είναι να αφεθούμε και να θυματοποιηθούμε από φόβο, όμως δεν είναι η ορθή επιλογή…

Σας καλούμε να παρακολουθήσετε αυτή την διάλεξη, γατί υπάρχει τρόπος να πάρουμε το φόβο αγκαλιά και να προχωρήσουμε, συντονισμένοι με την εξέλιξη και όχι με την καταστροφή.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ο φόβος είναι ένα σήμα του οργανισμού μας που μας υποδεικνύει να προφυλαχτούμε ενόψει μιας πιθανής απειλής. Μας εφιστά την προσοχή όταν βρισκόμαστε σε κίνδυνο και έχει ως αποτέλεσμα την πρόληψη.

Μετατρέπεται όμως σε πρόβλημα όταν μας εξουσιάσει. Τότε μας ακινητοποιεί, μα κάνει να φερόμαστε επιθετικά στον εαυτό μας και στους άλλους, ενώ δεν επιτρέπει στη λογική μας να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις.

Η διάλεξη απευθύνεται σε:

  • Άνεργους και επισφαλώς εργαζομένους
  • Επιχειρηματίες
  • Εκπαιδευτικούς
  • Γονείς
  • Εφήβους
  • Επαγγελματίες ψυχικής υγείας
  • Άτομα που γενικά έχουν άγχος.

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα της ΘΕΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ είναι προϊόν, Συνθετικής Ψυχολογίας, Φιλοσοφίας και εκλαϊκευμένης Νεύρο – επιστήμης. Ειδικά μελετημένο και προσαρμοσμένο στην ιδιοσυγκρασία του σύγχρονου Έλληνα που αναπόφευκτα βιώνει την σημερινή κατάσταση ανασφάλειας και αποδόμησης. Το πρόγραμμα της θετικής δράσης, έχει καταφέρει να μεταδώσει με απλό τρόπο σε εκατοντάδες ανθρώπους τα εύχρηστα εκείνα εργαλεία, που αδιαμφισβήτητα μας βοηθούν να σταθούμε όρθιοι, ακόμα κι όταν όλα γύρω μας φαίνεται να γκρεμίζονται…

Θετική Δράση, Ψυχολογική υποστήριξη ενάντια στην κρίση : e.aftognosia@gmail.com, jorampal@yahoo.gr

6980446393, 6977419585 & 2810228474

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...