14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Ο Έμπολα δεν γνωρίζει από σύνορα

Ημερομηνία:

Όσο κι αν οι δυτικές κυβερνήσεις διαβεβαιώνουν ότι οι χώρες τους παραμένουν απρόσβλητες, σε πείσμα της εγκληματικής πολιτικής τους, κρούσματα Έμπολα άρχισαν να εμφανίζονται και εκτός Αφρικής

 

Ένας Νορβηγός εργαζόμενος σε μια οργάνωση αρωγής ο οποίος διαγνώστηκε πως έχει προσβληθεί από τον ιό Έμπολα πρόκειται να μεταφερθεί αεροπορικώς στην πατρίδα του για νοσηλεία, επιβεβαίωσε σήμερα η ΜΚΟ Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ).
Ο εργαζόμενος στην οργάνωση αρωγής, τα στοιχεία του οποίου δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, προσβλήθηκε από Έμπολα ενώ εργαζόταν στη Σιέρα Λεόνε, διευκρίνισε η οργάνωση.
Το μέλος του προσωπικού του ΜΚΟ εργαζόταν στην πόλη Μπο και τέθηκε σε καραντίνα χθες Κυριακή μόλις διαπιστώθηκε ότι είχε πυρετό.
Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε επιβεβαίωσαν ότι έχει προσβληθεί από τον Έμπολα. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ανέφεραν ότι ερευνούν πώς μολύνθηκε ο εργαζόμενος της οργάνωσης.

Το πρώτο κρούσμα του ιού Έμπολα σε άνθρωπο ο οποίος δεν βρέθηκε ο ίδιος στη δυτική Αφρική, εντοπίστηκε στην Ευρώπη και πρόκειται για μια Ισπανίδα νοσοκόμα η οποία είχε φροντίσει ιερέα ο οποίος έχασε τη ζωή του από τον ιό.
Σύμφωνα με το Reuters η νοσοκόμα βρέθηκε θετική σε τεστ για τον ιό, ενώ η υπουργός Υγείας Άνα Μάτο είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή το πρωτόκολλο αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών.Τα πρώτα συμπτώματα στη νοσοκόμα εμφανίσθηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου.
Εν τω μεταξύ ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί άλλα κρούσματα και ότι παρακολουθούνται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με την ασθενή τις τελευταίες ημέρες. Υπό παρακολούθηση είναι επίσης και 30 γιατροί και νοσοκόμες που είχαν ασχοληθεί με τη νοσηλεία των δύο Ισπανών ιερέων που πέθαναν από τον Έμπολα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Για δύο άτομα τα οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι έχουν μολυνθεί από τον ιό Έμπολα, πλην της νοσοκόμας η οποία έχει νοσήσει ήδη, έκαναν λόγο σήμερα, αξιωματούχοι νοσοκομείου στη Μαδρίτη της Ισπανίας.
Ένας ή μία εξ αυτών, σύμφωνα με τις δηλώσεις, εργάζεται στο σύστημα υγείας.
Στη θέσπιση πρόσθετων πρωτοκόλλων σχετικά με τον έλεγχο των επιβατών στις αεροπορικές πτήσεις θα προχωρήσει η αμερικανική κυβέρνηση προκειμένου να εντοπίζονται οι ασθενείς του ιού Έμπολα. Τα παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα,  μετά τη συνάντηση ανώτερων αξιωματούχων της κυβέρνησης, που εμπλέκονται στην προσπάθεια να αποτραπεί μια επιδημία του ιού Έμπολα στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η πιθανότητα εμφάνισης της νόσου στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι «εξαιρετικά χαμηλή», ωστόσο, όπως εδεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για λάθη. «Λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα που έχουν ληφθεί, την ποιότητα του συστήματος υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών και τη φύση του ιού Έμπολα που δεν μεταδίδεται εύκολα, ο κίνδυνος της επιδημίας στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι εξαιρετικά χαμηλός» είπε ο Ομπάμα μετά τη συνάντηση που είχε στο Λευκό Οίκο με τις υγειονομικές αρχές και αξιωματούχους του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.
Ο Λευκός Οίκος μέχρι στιγμής δεν εξετάζει την περίπτωση επιβολής ταξιδιωτικής απαγόρευσης από τις χώρες της δυτικής Αφρικής αλλά ο Ομπάμα κατέστησε σαφές ότι γίνονται ορισμένα βήματα ώστε να ενισχυθούν οι άμυνες των Ηνωμένων Πολιτειών ενάντια στον ιό Έμπολα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...