19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Ο Αντώνης Μπαλωμενάκης κατηγορεί τοπικά ΜΜΕ για αποσιώπηση του κυβερνητικού έργου

Ημερομηνία:

Με αφορμή τη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στα Χανιά κατά το κλείσιμο της περιοδείας του Γ.Γ. Υποδομών κ. Γιώργου Δεδέ παρουσία των βουλευτών Χανίων Π. Πολάκη, Αντ. Μπαλωμενάκη και Β. Βαγιωνάκη, και μετά το επεισόδιο που δημιουργήθηκε μεταξύ δημοσιογράφων και του Παύλου Πολάκη που τους κατηγόρησε ότι η κριτική που ασκούνε προς την κυβέρνηση Τσίπρα είναι πιο σκληρή σε σχέση με την κριτική που ασκούσανε στην κυβέρνηση Σαμαρά, ο κ. Μπαλωμενάκης έγραψε τα εξής στον προσωπικό λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

Σημειώσεις από μια συνέντευξη :

«ΕΡΓΟΛΑΒΟΚΡΑΤΙΑ»: ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΕΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ, ΑΛΛΑ ….ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Η αναγγελία μιας σημαντικής- για τα οικονομικά δεδομένα και τις δυνατότητες της συγκυρίας εννοείται- χρηματοδότησης σε έργα στο Νομό ήταν σίγουρα μια πολύ καλή είδηση.

Μια υποσημείωση για όσα σημαντικά εξάγγειλε χθες από τα Χανιά ο γ.γ. του Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ.) Γιώργος Δέδες. Όλα αυτά που τώρα εξαγγέλλονται πρόκειται να υλοποιηθούν σε ένα εντελώς διαφορετικό απ’ ό,τι μέχρι σήμερα νομικό περιβάλλον, αυτό που δημιούργησε ο νέος νόμος για τις δημόσιες συμβάσεις και προμήθειες. 

Ο Νόμος αυτός εντάσσεται στην «αφανή νομοθεσία». Χθες στη συνέντευξη χρησιμοποίησα αυτόν τον όρο με διττή έννοια, που πρέπει να εξηγηθεί: Πρώτη και σημαντικότερη, ασφαλώς, ότι, πρόκειται για νομοθετήματα που θα υποδείξουν την αξία τους σε βάθος χρόνου. Όταν πια θα έχουν καταστεί αυτονόητες όλες οι ρυθμίσεις τους , όπως ελπίζω να συμβεί, το παλιό καθεστώς (ας το πούμε «εργολαβοκρατία») που όλοι εύκολα σήμερα καταδικάζουμε, θα είναι παρελθόν. Θα έχει αλλάξει το τοπίο στα δημόσια έργα και τις συμβάσεις του δημοσίου, προς όφελος της διαφάνειας , της αποτελεσματικότητας και της αποφυγής της κατασπατάλησης και λεηλασίας του δημόσιου χρήματος.

Η δεύτερη διάσταση που θέλησα να δώσω στον όρο «αφανής νομοθεσία» είναι αυτή που προκύπτει με την παρασιώπηση τέτοιων κομβικών νόμων από την μεγαλύτερη μερίδα των κυρίαρχων ΜΜΕ. Χθες στη συνέντευξη με αφορμή μια στιγμιαία ένταση, προέκυψε η ανάγκη για κάποιες διευκρινήσεις, που θέλω να επαναλάβω. Φυσικά κάθε μέσον αξιοποιεί όπως κρίνει καλύτερα τις όποιες δυνατότητές του . Και εξίσου αυτονόητα κρίνεται γι’ αυτό. Από τα τοπικά sites -το λέω εντίμως- δεν μπορούμε να έχουμε παράπονο. Αλλά για την μονοπωλιακή NEA T.V. πιστεύω ότι υπάρχει θέμα δημοκρατικής ευαισθησίας και υπηρέτησης της καλώς εννοούμενης αντικειμενικότητας.

Την οποία άλλωστε, ας μην λησμονάται, της επιβάλλει το Σύνταγμα.

Να σημειώσουμε ότι η ένταση μεταξύ βουλευτών και δημοσιογράφων δημιουργήθηκε όταν η δημοσιογράφος της Νέας Τηλεόρασης Ευαγγελία Ξηρουχάκη ρώτησε αν τα έργα 70 εκατ. ευρώ προαναγγέλθηκαν για να χρυσώσουν το χάπι των μεγάλων δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινή επιβίωσή τους προκαλώντας την έκρηξη του κ. Πολάκη που είπε:

“Είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά που στην Κρήτη μιλάμε συγκεκριμένα για πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και μου λες ότι πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ και εφορία; Πληρώνουμε, το ξέρω. Και προσπαθούμε να βγάλουμε τη χώρα από το πηγάδι που την ρίξανε οι προηγούμενοι. Αυτή την ερώτηση πόσες φορές την έκανες στους προηγούμενους; Πόσες φορές τους έκανες την ερώτηση που δεν φέρνανε τα λεφτά που φέρνουμε εμείς τώρα. Είναι ψευδεπίγραφη ερώτηση”

Δείτε το βίντεο της ΝΕΑ T.V.:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=7m26-UycbdU”]

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για του πεσόντες του Λαφονησίου

Ο  Δήμος Κισσάμου προσκαλεί στην εκδήλωση τιμής και  μνήμης...

Οι οικοδόμοι των Χανίων στηρίζουν τον Δημήτρη Ανθούση

Τον δημοτικό σύμβουλο Πλατανιά και επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης"  Δημήτρη...

Ευχαριστήριο οικογένειας Μαριανάκη για τη στήριξη στην περιπέτεια της κόρης τους

Ανακοίνωση οικογένειας Μαριανάκη Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που νιώθεις...