14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Ο Γιώργος Σταθάκης σε συνέδριο για το μέλλον της ασφάλισης στην Ελλάδα

Ημερομηνία:

Σε συνέδριο με θέμα “The future of insurance in Greece” («Το μέλλον της ασφάλισης στην Ελλάδα»), που διοργάνωσε η Financial Times Event με την υποστήριξη της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental στην Αθήνα, συμμετείχε την περασμένη Τρίτη 12 Νοεμβρίου ο βουλευτής Χανίων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιώργος Σταθάκης.

Κατά τον χαιρετισμό του ανέφερε, ότι η ασφαλιστική αγορά στην Ελλάδα έχει τεράστια περιθώρια ανάπτυξης, καθώς υστερεί σε μέγεθος σε σχέση με τους μέσους όρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι λοιπόν ένας τομέας με προοπτική, ο οποίος μπορεί να συμβάλει στην οικονομική ανόρθωση της χώρας.

Ωστόσο, μια σειρά από προβλήματα με σημαντικότερο την αδυναμία διαμόρφωσης εποπτικών αρχών από τον ίδιο τον ασφαλιστικό κλάδο λειτουργούν ανασταλτικά στην πρόοδό του και οδηγούν σε μια ελληνική ιδιαιτερότητα: την άσκηση του ελέγχου και της επίβλεψης των ασφαλιστικών εταιρειών από την Τράπεζα της Ελλάδος. Αυτός ο έλεγχος της Κεντρικής Τράπεζας στον ασφαλιστικό τομέα φανερώνει την αδυναμία του τελευταίου να δημιουργήσει μια αξιόπιστη και αποτελεσματική Αρχή Εποπτείας, υποδηλώνοντας τα προβλήματά του.

Καταλήγοντας ο κ. Σταθάκης τόνισε, πως ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα στηρίξει χωρίς καμία επιφύλαξη τη διατήρηση και την αναβάθμιση του κοινωνικού πυλώνα της ασφάλισης τόσο στον τομέα της υγείας όσο και στον τομέα των συντάξεων. Αυτό οριοθετεί και το πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορεί να κινηθεί η ιδιωτική ασφάλιση. Ο κοινωνικός αυτός πυλώνας που ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα ενισχύσει θα βασίζεται σε ένα σύστημα καθολικής προσφοράς υπηρεσιών δημόσιας υγείας κι ένα αναδιανεμητικό σύστημα σύνταξης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...