13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Ο εγγονός του Μίκη Θεοδωράκη έβγαλε δίσκο | Βίντεο

Ημερομηνία:

Ο Άγγελος Θεοδωράκης-Παπαγγελίδης, εγγονός του Μίκη Θεοδωράκη, μεγάλωσε μέσα στη μουσική, τη σπούδασε και πλέον παρουσιάζει το πρώτο του άλμπουμ.

Το «Angelo’s Bookstore» είναι ο πρώτος προσωπικός δίσκος, με τον οποίο μας συστήνεται ο νέος τραγουδοποιός Angelos TP (κατά κόσμον, Άγγελος Θεοδωράκης-Παπαγγελίδης).

Με βαθιές μουσικές οικογενειακές ρίζες, ο εγγονός του Μίκη Θεοδωράκη, φανερώνει με αυτό το ολοκληρωμένο album τη μουσική του ταυτότητα, τον ανήσυχο καλλιτεχνικό του κόσμο και τα όσα ωραία αναμένεται να συνοδεύσουν την πορεία του.

Πρόκειται για μια ενότητα 12 κομματιών, από τα οποία το ένα είναι οργανική σύνθεση (Vision), τα 10 αγγλόφωνα τραγούδια σε μουσική και στίχους του Αngelos ΤΡ και ένα ελληνόφωνο, το «Σπασμένο Ρόδι», με τη συμμετοχή στην ερμηνεία του σπουδαίου Βασίλη Παπακωνσταντίνου, σε στίχους του Κώστα Φασουλά. Στο τραγούδι «Dimensions» συμμετέχει φωνητικά η Αγγελική Τουμπανάκη και στο «Vision of hope» η Υακίνθη Λάγιου. Το τραγούδι «Speed of love» είναι ντουέτο με την Αγγελική Τουμπανάκη.

Σε όλον τον δίσκο του Αngelos ΤΡ είναι εμφανείς οι μουσικές του καταβολές, οι επιρροές και τα ακούσματά του, αλλά και το ιδιαίτερο προσωπικό, μουσικό του στίγμα, που ήδη τον χαρακτηρίζει. Ευδιάκριτες jazz αναφορές, art rock του ’70, reggae, classic rock, ακόμα και ethnic στοιχεία συνθέτουν ένα πρωτότυπο fusion με έντονα προσωπικό χαρακτήρα. Μία γεύση από τη μουσική του στα παρακάτω βίντεο:

Το «Angelo’s Bookstore» είναι ένα φιλόδοξο πρώτο βήμα για τον νέο δημιουργό, που συναρπάζει στην ακρόασή του με την πολυδιάστατη ταυτότητά του.

Ο Angelos TP (Άγγελος Θεοδωράκης-Παπαγγελίδης) γεννήθηκε στην Αθήνα. Μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον με βαθιές μουσικές οικογενειακές ρίζες, ως εγγονός του Μίκη Θεοδωράκη και γιος του Δημήτρη Παπαγγελίδη και της Μαργαρίτας Θεοδωράκη. Έχει σπουδάσει πιάνο, κλασική κιθάρα, μουσική τεχνολογία και ζωγραφική στην Αγγλία. Αγάπησε από πολύ μικρός το πιάνο και είχε πλούσιες μουσικές ιδέες από πολύ νεαρή ηλικία, τις οποίες αποτύπωνε σε πρώιμες συνθέσεις, όποτε έπιανε στα χέρια του ένα μουσικό όργανο.

Το «Angelo’s Bookstore» είναι ο πρώτος προσωπικός δίσκος με τον οποίο μας συστήνεται ο νέος τραγουδοποιός Angelos TP (κατά κόσμον, Άγγελος Θεοδωράκης-Παπαγγελίδης).

Η έντονη παρότρυνση του θείου του, Γιώργου Θεοδωράκη, να μπει στο home studio του για να ηχογραφήσει τις μουσικές του ιδέες στάθηκε η αφορμή για να ξεκινήσει τη δημιουργία του. Σε αυτά τα home studio sessions άρχισαν να βγαίνουν στο φως οι πειραματισμοί και οι συνθέσεις του, ενώ ο Άγγελος άρχισε να ανακαλύπτει και να ασχολείται με την τραγουδοποιία. Ξεκίνησε να συνθέτει οργανική μουσική και έπειτα άρχισε να γράφει τραγούδια σε αγγλικό στίχο.

Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά έχει τίτλο «Angelo’s bookstore», είναι αγγλόφωνη, με εξαίρεση ένα τραγούδι, το «Σπασμένο ρόδι», σε στίχους του Κώστα Φασουλά και ερμηνεία του εμβληματικού και αγαπημένου Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Έχει παίξει με την «Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης» και έχει συνευρεθεί επί σκηνής με γνωστούς και αγαπημένους στο ευρύ κοινό καλλιτέχνες και μουσικούς.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...