15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Δήμαρχος πλειστηριασμών: Ο Μανώλης Σκουλάκης παραδέχεται τη συμμετοχή του Δήμου Χανίων στη διαδικασία των πλειστηριασμών

Ημερομηνία:

Μίλησε ο Δήμαρχος! Όχι, δεν απάντησε επίσημα στα απανωτά δημοσιεύματα της εφημερίδας μας σχετικά με τη συμμετοχή του δήμου Χανίων σε πλειστηριασμούς! Όχι! Ο Δήμαρχος βλέπετε εκείνες τις ημέρες των δημοσιευμάτων παρουσίαζε την πρωτοβουλία με τους λαχανόκηπους για τους άπορους της πόλης μας και προφανώς δεν είχε χρόνο. Δεν έβγαλε λοιπόν δελτίο τύπου – από τα πολλά που στέλνει κάθε μέρα αλλά απάντησε στην προσωπική σελίδα του στο facebook.Εκεί, μετά από παρατήρηση του χρήστη Ευθύμη Λεκάκη για το έγγραφο που παρουσιάσαμε, ο κ. Σκουλάκης δε διέψευσε την ύπαρξή του, ούτε το αληθές του δημοσιεύματος. Προσπάθησε όμως να «στρογγυλέψει» τα πράγματα. Είπε λοιπόν ότι:

«Το εν λόγω έγγραφο στάλθηκε στους Συμβολαιογράφους από την Οικονομική Υπηρεσία του δήμου όχι για να κινήσει την διαδικασία των πλειστηριασμών αλλά για να ενημερώνεται ο Δήμος για αυτούς που έχουν ξεκινήσει ήδη και να μπορεί να λαμβάνει αυτά που οφείλονται προς το Δήμο όπως η νομοθεσία ορίζει».

Ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης επαληθεύει ΑΠΟΛΥΤΑ το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας, όμως δίνει έμφαση στο γεγονός ότι η νομοθεσία του δίνει αυτή τη δυνατότητα. Λες και θα μπορούσε να συμβαίνει διαφορετικά. Λες και αλλάζει αυτό την ουσία. Λες και είπαμε εμείς κάτι διαφορετικό.

Όμως ο κ. Δήμαρχος δε σταματά εκεί. Βγαίνει στην αντεπίθεση προβαίνοντας σε χαρακτηρισμούς εις βάρους του χρήστη που του επισήμανε τη σιωπή του αναφορικά με το ζήτημα των πλειστηριασμών: «Καλό θα ήταν δε κ. Λεκάκη – στο μέτρο που δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να κατανοήσετε το νόημα ενός τέτοιου υπηρεσιακού εγγράφου – να ρωτάτε κάποιον πιο ειδικό ή την ίδια την υπηρεσία που συνέταξε το έγγραφο, ώστε να μην προβαίνετε σε λανθασμένες διαπιστώσεις και σε μειωτικά σχόλια στο πρόσωπό μου όπως συστηματικά και σκόπιμα κάνετε».

Η απάντηση του χρήστη επαναφέρει στην τάξη τον Δήμαρχο: «Επί δύο μέρες ημερήσια εφημερίδα των Χανίων καλούσε τον Δήμαρχο να πάρει θέση και ο Δήμαρχος κώφευε. Εύλογα τα ερωτήματα όχι μόνο δικά μου αλλά πλείστων όσων συνομίλησα. Άλλωστε, το έγγραφο είχε κοινοποιηθεί στον Δήμαρχο. Επομένως, γνωρίζοντάς το απέφευγε να απαντήσει. Προσωπική μου άποψη: Ο Δήμαρχος και κάθε αιρετός άρχων, οφείλει να προστατεύει τους πολίτες από την πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση, γα την οποία φέρει τεράστια ευθύνη, όταν μάλιστα, χωρίς επιφυλάξεις, εψήφισε το μνημόνιο που την προκάλεσε.»

Εμείς από την πλευρά μας να σημειώσουμε ότι ποτέ δε θέσαμε ζήτημα αν η συμμετοχή του Δήμου Χανίων στη διαδικασία των πλειστηριασμών είναι νόμιμη ή παράνομη. Το ζήτημα που θέσαμε είναι αν είναι αληθινό το έγγραφο και αν πράγματι συμμετέχει στις διαδικασίες. Ο Δήμαρχος Χανίων το επαλήθευσε και το μόνο που είχε να πει είναι ότι του δίνει αυτή τη δυνατότητα ο νόμος. Λες και αφού το επιτρέπει ο νόμος, δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα με το να οδηγείς στην εξαθλίωση και στην απόγνωση τους δημότες της περιοχής σου.

Εμείς θα πούμε ξανά στον κ. Σκουλάκη να συνέλθει. Γιατί οι εποχές είναι πολύ δύσκολες. Και να κοιτάξει να συνταχθεί μαζί με τους πολίτες. Στην πράξη να συγκρουστεί με τις κεντρικές αρχές που με τις πολιτικές που εφαρμόζουν εξαθλιώνουν τους πολίτες και πετσοκόβουν τις δυνατότητες του δήμου να ασκήσει τις πολιτικές που πρέπει. Και να ξεχάσει τους πλειστηριασμούς. Τα όρια έχουν στενέψει και πρέπει όλοι να διαλέξουν με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν.

κ. Σκουλάκη, έστω και αργά, διασώστε την υστεροφημία σας. Για να μη μείνετε στην ιστορία ως ο Δήμαρχος Χανίων που πήρε τα σπίτια, που άφησε στο δρόμο τους δημότες του. Αυτά και αν χρειαστεί θα επανέλθουμε.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...