14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Ο Σταύρος Θεοδωράκης υπερασπίστηκε και στη Βουλή τον καθηγητή Χάινς Ρίχτερ

Ημερομηνία:

Συνέχεια στήριξης από το Ποτάμι και τον Σταύρο Θεοδωράκη στον καθηγητή Χάινς Ρίχτερ. Το προηγούμενο Σάββατο ο Σταύρος Θεοδωράκης υπερασπίστηκε τον Γερμανό ιστορικό Χάινς Ρίχτερ από το βήμα της Βουλής.

Την αφορμή έδωσε μια φράση του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. Πάνου Καμμένου, ο οποίος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Προϋπολογισμού το Σάββατο, χαρακτήρισε «ακραία πράξη» την επίσημη ανακοίνωση του Ποταμιού με την οποία στήριζε δημόσια τον Χάινς Ρίχτερ.

«Κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, είναι θλιβερό να επιχαίρετε με αυτά που λέει ο κ. Καμμένος, θα έλεγα τουλάχιστον οι βουλευτές της Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν ένα φροντιστήριο στον κ. Καμμένο για την υπόθεση Ρίχτερ, εκτός αν τα έχουμε ξεπουλήσει όλα σε αυτή τη χώρα και αυτό με βάση την ανάγκη να κρατηθεί μία εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία» είπε ο Στ. Θεοδωράκης στην έναρξη της ομιλίας του.

Μάλιστα, επικαλέστηκε τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη (που προέρχεται επίσης από την Κρήτη), από τον οποίο ζήτησε να «αναλάβει να πει στον κ. Καμμένο τι ακριβώς συμβαίνει».

Το κρεσέντο του Ποταμιού συνέχισε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος είπε: «Αντιπαρέρχομαι την ωμή παρέμβαση του πρώην αντιμνημονιακού υπουργού κ. Καμμένου στη Δικαιοσύνη για όσα είπε για τον κ. Ρίχτερ. Αλλος Ρίχτερ χρειάζεται για να εξηγήσει τα λεγόμενα του κ. Καμμένου».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...