15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Χανίων πρόσφερε στη ΔΟΥ απινιδωτή για να σώζουν τις ζωές των φορολογούμενων!

Ημερομηνία:

Όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολη είναι η πραγματικότητα που βιώνουμε. Η πραγματικότητα είναι δύσκολη και εξαιτίας των υψηλών φόρων και της αδυναμίας των πολιτών να ανταποκριθούν. Έτσι, είναι λογικό ότι μία επίσκεψη στην Εφορία δεν είναι και η πιο ευχάριστη εμπειρία. Για κάποιους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, υπάρχει ο κίνδυνος να πάθουν καρδιακο ή εγκεφαλικό και να είναι και η τελευταία. Έτσι, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Χανίων αποφάσισε να προσφέρει έναν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή στη ΔΟΥ Χανίων.

Αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής (AED) είναι μια φορητή συσκευή που χρησιμοποιείται για να χορηγεί ηλεκτρική εκκένωση(απινίδωση) στη καρδιά ώστε να αποκαθιστά τον φυσιολογικό ρυθμό της καρδιάς κατά την αιφνίδια καρδιακή ανακοπή. Εάν η καρδιά απινιδωθεί γρήγορα με έναν AED, μπορεί να αποκατασταθεί φυσιολογικός καρδιακός ρυθμός.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση:

Σε μία σημαντική πρωτοβουλία προχώρησε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Χανίων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εργαζομένων Δ.Ο.Υ. Χανίων-Ρεθύμνου, προσφέροντας έναν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή στη Δ.Ο.Υ. Χανίων.

Το μηχάνημα που θα χρησιμεύσει για την ασφάλεια πολιτών, επισκεπτών και εργαζομένων βρίσκεται ήδη από το πρωί της Παρασκευής (01/12) στο κτήριο της Δ.Ο.Υ. Χανίων.

Την παράδοση του απινιδωτή έκαναν ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων κ. Εμμανουήλ Κατσαράκης και ο εκπρόσωπος του Φ.Σ. Χανίων στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο κ. Κωνσταντίνος Ραϊσάκης.

Για τη σημαντική αυτή δωρεά ο Πρόεδρος του Φ.Σ. Χανίων κ. Κατσαράκης δήλωσε τα εξής: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παραδώσουμε τον αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή στο κτήριο της Εφορίας, στον Σύλλογο Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Χανίων-Ρεθύμνου. Το μηχάνημα είναι αυτόματο και θα χρησιμεύσει για την ασφάλεια επισκεπτών, εργαζομένων και των πολιτών σε ένα κεντρικό σημείο των Χανίων. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Σύλλογο Εργαζομένων που αποδέχθηκε αυτή τη δωρεά και που θα εκπαιδεύσει το προσωπικό του πάνω στη χρήση του μηχανήματος. Αυτό αγοράστηκε από χρήματα όλων των φαρμακοποιών προς τιμήν του ΕΚΑΒ, το οποίο οργάνωσε το σεμινάριο εκπαίδευσης, πάνω στον απινιδωτή και στις πρώτες βοήθειες, για τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων και τους βοηθούς των φαρμακείων τους».

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...