14.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Ο 106χρονος κ. Αντώνης, ο πρώτος που εμβολιάστηκε στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων | Φωτός

Ημερομηνία:

Η πρώτη δόση του εμβολίου κατά της πανδημίας Covid-19 χορηγήθηκε στους ωφελούμενους και το προσωπικό του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων, το μεσημέρι της Πέμπτης, 21/01/2021.

Κλιμάκιο των Κινητών Ομάδων Υγείας (Κ.ΟΜ.Υ.) Χανίων, αλλά και απεσταλμένοι του ΕΟΔΥ από την Αθήνα, βρέθηκαν στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Δημοτικού Γηροκομείου όπου πραγματοποίησαν τη χορήγηση του εμβολίου στο σύνολο των φιλοξενουμένων και του προσωπικού της δομής.

Στο σημείο βρέθηκε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Γιώργος Φραγκιαδάκης, όπου μαζί με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Δημοτικού Γηροκομείου, Γιάννη Σημαντηράκη και τον Επόπτη των ΚΟΜΥ Χανίων, Στέφανο Ντουκάκη επιθεώρησαν την ομαλή τήρηση της διαδικασίας.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων, τόνισε πως “είναι αναγκαίο να ολοκληρωθεί η διαδικασία στο σύνολο των ατόμων που βρίσκονται στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, ώστε να νιώσουν και οι ίδιοι ασφαλείς αλλά και να θωρακιστεί η δομή από τον αόρατο κίνδυνο. Με τις διαβεβαιώσεις των επιστημόνων οι ηλικιωμένοι θα αποκτήσουν ανοσία που θα υπερβαίνει τα 90-95%”.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Γιάννης Σημαντηράκης, ο οποίος ήταν ανάμεσα σε εκείνους που εμβολιάστηκαν, τόνισε ότι ο χώρος των εμβολιασμών έχει απομονωθεί, έχουν μπει ειδικά κρεβάτια νοσηλείας σε περίπτωση ανάγκης και έχει γίνει επιπλέον απολύμανση στο εσωτερικό της δομής.

Ο πρώτος που εμβολιάστηκε ήταν ο κ. Αντώνης, 106 ετών, φιλοξενούμενος της δομής ο οποίος με χαμόγελο και αισιοδοξία, έδωσε το καλό παράδειγμα.

Σε σχετική ανάρτηση αναφορικά με τον εμβολιασμό του 106χρονου ο Δήμαρχος Χανίων δηλωσε:

“Ο κ. Αντώνης, στα 106 χρόνια του, είμαστε σίγουροι ότι έχει ζήσει και έχει δει πολλά. Σήμερα, ήταν ο πρώτος από τους φιλοξενούμενους και το προσωπικό του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων, που εμβολιάστηκε κατά της πανδημίας Covid-19, στέλνοντας σε όλους μας το μήνυμα της αισιοδοξίας με την δύναμη της ψυχής του.”

Η δεύτερη δόση του εμβολίου θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΕΟΔΥ.

Δείτε φωτογραφίες:

p1

p2

p3

p4

"google ad"

p5

 

p6

p7

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...