15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Πέθανε ο θρυλικός Τέρι Τζόουνς

Ημερομηνία:

Σε ηλικία 77 ετών, «έφυγε» από τη ζωή ο Τέρι Τζόουνς, που τα τελευταία χρόνια είχε διαγνωστεί με άνοια.

Ο Τζόουνς ήταν μέλος της ομάδας του «Ιπτάμενου Τσίρκου του Μόντι Πάιθον» που ίδρυσαν στα τέλη της δεκαετίας του ’60 ο Τζον Κλιζ, ο Έρικ Άιντλ, ο Γκράχαμ Τσάπμαν, ο Μάικλ Πάλιν και ο Τέρι Γκίλιαμ.

Ο Τέρι Τζόουνς, δημιουργός της ταινίας «Η Ζωή του Μπράιαν», υπήρξε μια πολυσχιδής προσωπικότητα με πλούσιο συγγραφικό έργο (έγραψε σχεδόν 20 παιδικά βιβλία) και καυστικά σχόλια (Guardian και Observer) και κριτική ματιά απέναντι στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας».

Δημιούργησε την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά Ripping Narns και δημιούργησε σειρά τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ (που ειδικεύονται στη μεσαιωνική ιστορία).

Μεταξύ άλλων ο Τζόουνς, είχε τιμηθεί πριν από τρία χρόνια για το έργο του από τη βρετανική κινηματογραφική και τηλεοπτική ακαδημία BAFTA.

Η ανακοίνωση του θανάτου έγινε από τον ατζέντη του μεγάλου Βρετανού ηθοποιού.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή της η οικογένεια του, ο δημοφιλής καλλιτέχνης πέθανε «μετά από μία μακρά, εξαιρετικά γενναία, όμως πάντα με καλή διάθεση, μάχη με μία σπάνια μορφή άννοιας».

efsyn.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...