18.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Πέθανε περιμένοντας το ασθενοφόρο στην Κίσσαμο – Τι λέει ο Δήμαρχος σε επιστολή του

Ημερομηνία:

Το Κέντρο Υγείας στην Κίσαμο παραμένει χωρίς ασθενοφόρο ακόμη και στην καρδιά της τουριστικής περιόδου και μία μέρα μετά τον δεκαπενταύγουστο, αυτό είχε τραγικές συνέπειες αφού ένας άνθρωπος πέθανε περιμένοντας για δύο ώρες να φτάσει από άλλη περιοχή!

Με επιστολή του ο Δήμαρχος Κισσάμου κ. Θοδωρής Σταθάκης απευθύνεται προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ζητώντας τον απαραίτητο εξοπλισμό ενώ αναρωτιέται γιατί κατά την πρόσφατη προμήθεια ασθενοφόρων στην Κρήτη δεν υπήρξε πρόβλεψη για την περιοχή.

Διαβάστε τι αναφέρει αναλυτικά:

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Επανερχόμαστε ως Δήμος Κισσάμου και ως τοπική κοινωνία για το θέμα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Κισσάμου.

Αξιολογούμε θετικά τις προσπάθειες σας να ενισχύσετε με μόνιμο ιατρικό προσωπικό και πλήρωμα ασθενοφόρου όμως δεν αρκούν για τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες παροχής υπηρεσιών υγείας προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής,, σας είναι εξάλλου γνωστή η εδαφική περιφέρεια αρμοδιότητας του Κέντρου Υγείας Κισσάμου.

Με τη παρούσα επιστολή επιθυμώ να σας καταθέσω και εγγράφως αυτά που σας έχω αναφέρει και προφορικά, αλλά και κατά την πρόσφατη επίσκεψη μου στην διοικήτρια της 7ηςΥγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης. Eίναι αδιανόητο να μην υπάρχει ασθενοφόρο εν λειτουργία στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου. Δυστυχώς και το ασθενοφόρο που στάλθηκε ως δωρεά από το ΕΚΑΒ είναι σε χειρότερη κατάσταση από εκείνο του Κέντρου Υγείας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φαίνονται καταγεγραμμένα δύο ασθενοφόρα ως δύναμη, αλλά κανένα από τα δύο δεν είναι λειτουργικό. Η αγανάκτηση των πολιτών έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Κύριοι Υπουργοί, την περασμένη ημέρα έφυγε από τη ζωή ένας πολίτης γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο, όταν ήρθε μετά από 2 ώρες ήταν αργά. Ίσως τώρα να ήταν ζωντανός.

Πραγματοποιήθηκε  προμήθεια νέων ασθενοφόρων στην Κρήτη. Για ποιο λόγο δεν ήρθε και στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου;

Κύριοι Υπουργοί, Κάντε το αυτονόητο και εξοπλίστε με ασθενοφόρα το Κέντρο Υγείας Κισσάμου. Εμείς ως Δήμος βλέποντας αυτή την απίστευτη αδικία που γίνεται εις βάρος της ζωής των πολιτών έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες αγοράς ενός νέου ασθενοφόρου. ‘Έως τότε, όμως, απαιτούμε να δώσετε λύση στο πρόβλημα.

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Κισσάμου

Θεόδωρος Σταθάκης

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ