14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Παγκρήτια σύσκεψη για την απεργία της 6ης Νοεμβρίου από τα Εργατικά Κέντρα

Ημερομηνία:

Της Κατερίνας Μηναδάκη

Η κινητοποίηση της 6ης Νοεμβρίου φαίνεται να απασχολεί τα Εργατικά Κέντρα της Κρήτης που θέλουν να στείλουν και αυτή τη φορά ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση. Έτσι χθες το απόγευμα στις 5:30 πραγματοποιήθηκε παγκρήτια σύσκεψη των Εργατικών Κέντρων της Κρήτης στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου με θέμα: «Προγραμματισμός και οργάνωση για την καλύτερη επιτυχία της 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. για τις 6 Νοεμβρίου 2013.

Τη σύσκεψη πραγματοποίησε η ΓΣΕΕ με την παρουσία του αντιπροσώπου της Θωμά Φίλιππα και όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση αναφορικά με την κινητοποίηση του Νοέμβρη, τα σημεία αιχμής είναι :

•Η Εφιαλτική ανεργία και η πλήρης απορρύθμιση της αγοράς εργασίας.

•Επαναφορά εξολοκλήρου του θεσμού των ελευθέρων συλλογικών διαπραγματεύσεων.

•Ο νέος υπό κατάρτιση προϋπολογισμός.

Όπως επεσήμανε μιλώντας στο Σκάι Κρήτης, πάντως, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου κ. Πεπόνης η κινητοποίηση της ερχόμενης Τετάρτης θα δείξει το δρόμο για την κλιμάκωση των αγώνων. Ήδη στο νησί βρίσκεται κλιμάκιο της ΓΣΕΕ που έχει προχωρήσει σε ενημέρωση του κόσμου και προχωρά ο συντονισμός της. 

Σύμφωνα με τον κ. Πεπόνη η εποχή είναι πολύ δύσκολη για να διαμορφώσει κανείς ένα πλαίσιο κινητοποιήσεων και απαιτούνται αποφάσεις με μεγάλη προσοχή. Κάποιοι που με μεγάλη ευκολία μιλάνε για κινητοποιήσεις και μεγάλους αγώνες θα πρέπει και να σκέφτονται αν οι εργαζόμενοι μπορούν να ακολουθήσουν σε αυτούς. Εμείς θέλουμε την ερχόμενη Τετάρτη να δούμε τον κόσμο να συμμετέχει και ανάλογα θα κλιμακωθούν και οι αγώνες μας … τόνισε ο κ. Πεπόνης. Είναι φανερό ότι το συνδικαλιστικό κίνημα προβληματίζεται για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων αφού βλέπει την κοινωνία να παραμένει σε μία κατάσταση σοκ, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πεπόνης ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι μόνο θέμα συνδικαλισμού ο ξεσηκωμός του κόσμου αλλά χρειάζονται πρωτοβουλίες και λαό ενεργό. Ο κόσμος βρίσκεται σε μία κατάσταση σοκ. Είναι ωστόσο λάθος να πιστεύουμε ότι όλα είναι θέμα συνδικαλισμού. Δεν υπάρχουν φωστήρες και σωτήρες. Χρειάζονται προτάσεις και έναν λαό που να είναι ενεργός. Είμαστε εδώ και περιμένουμε και εμείς να ακούσουμε ιδέες και προτάσεις. Πρέπει να καταλάβει και η ίδια η κοινωνία που βιώνει το πρόβλημα, για να φτάσουμε όλοι μαζί στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Σε επίπεδο Κρήτης θεωρώ ότι τα Εργατικά Κέντρα βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο … κατέληξε ο κ. Πεπόνης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...