16.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Παράσταση διαμαρτυρίας Εμποροβιοτεχνών αύριο – Επιστολή προς τους βουλευτές των Χανίων

Ημερομηνία:

Οι εκπρόσωποι των 28 Φορέων Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Πέμπτη, 18/9/2014 στις 12.00 το μεσημέρι έξω από τα γραφεία του ΚΕΑΟ στο ΙΚΑ Χανίων (Λεωφόρος Σούδας) για τις κατασχέσεις, την υπερφορόλογηση των επιχειρήσεων, και το γενικότερο αδιέξοδο που οδηγεί η επιθετική πολιτική του υπουργείου Οικονομικών και της Κυβέρνησης τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.Κοινή επιστολή φορέων μικρομεσαίων επιχειρηματιών προς τους βουλευτές του νομού

Επιστολή προς τους τέσσερις βουλευτές του ν Χανίων απέστειλαν 28 φορείς μικρομεσαίων επιχειρηματιών σχετικά με την ανάγκη αντιμετώπισης θεμάτων που οδηγούν σε αδιέξοδο τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

Στην επιστολή τους οι φορείς αναφέρουν:

«Η παρούσα επιστολή επιδίδεται σε εσάς ως απέλπιδα προσπάθεια αντιμετώπισης του αδιεξόδου στο οποίο περιέρχονται η μία μετά την άλλη μικρομεσαία επιχείρηση του τόπου μας. Η δομή αυτού του είδους των επιχειρήσεων είναι γνωστή σε εσάς. Συνεπώς γνωρίζεται πως σε αυτές εργάζονται και στηρίζονται τα περισσότερα μέλη των οικογενειών μας και ως εκ τούτου ο οικονομικός στραγγαλισμός των επιχειρήσεων αυτών οδηγούν επαγωγικά στις ίδιες συνθήκες και τα μέλη των οικογενειών μας…

Γνωρίζετε επίσης ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε κάθε σημείο της Χώρας μας. Επίσης θα κατανοείτε πόσο δύσκολο μας είναι, σε μια επιστολή, να σας αναδείξουμε θέματα στα οποία πρέπει εσείς να σταθείτε ταυτόχρονα δίπλα μας και στο ύψος της θέσης σας…

Κύριοι βουλευτές,

Το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία έχουν επιδοθεί σε ακραίες μεθόδους είσπραξης (σαν αυτές της αγοράς) όπως η προσωποκράτηση, η κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων, η κατάσχεση απαιτήσεων εις χείρας τρίτων και το μπλοκάρισμα των επιχειρηματικών λογαριασμών.

Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε εξ’ αρχής ότι είμαστε κατά της φοροαποφυγής και φοροδιαφυγής σε όλα τα επίπεδα και με όλους τους τρόπους. Διεκδικούμε άλλωστε ένα δίκαιο ακόμα απλά και σταθερό σύστημα. Είμαστε όμως κάθετα αντίθετοι με τις ακραίες μεθόδους είσπραξης που αυτή τη στιγμή λαμβάνουν χώρα, τρομοκρατώντας τους πολίτες, τις οποίες προηγουμένως αναφέραμε.

Συνεπώς ζητούμε την αντιμετώπιση του θέματος σταθμίζοντας τους εξής παράγοντες:

Α. Το κράτος δεν είναι επιχείρηση για να χρησιμοποιεί μεθόδους της αγοράς που πολλές φορές ούτε ή ίδια (η τουλάχιστον μεγάλο μέρος αυτής) δεν χρησιμοποιεί !!! Το κράτος θα πρέπει να σταθμίζει πολιτικά (με την πραγματική της έννοια) και κοινωνικά, τα θέματα αυτά.

Β. Θα πρέπει να σταθμιστεί ότι το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών αυτών προήλθαν εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης που βιώνει η Χώρα μας τα τελευταία χρόνια και συνεπώς δεν οφείλεται σε δόλια αποφυγή πληρωμής των ποσών αυτών. Δεν πληρώθηκαν διότι δεν είχαν πραγματικά την δυνατότητα να τα πληρώσουν. Τόσο απλά. Όσο για τις οφειλές που υπήρξαν από δόλιες επιχειρηματικές πράξεις θα θέλαμε να σας θυμίσουμε ότι υπάρχει συνυπεύθυνος στην κατάσταση αυτή. Εκατοντάδες νομοθετήματα και πολυνομοσχέδια κατακλύζουν την ζωή μας σήμερα, που σημαίνει ότι τα προηγούμενα ήταν ανεπαρκή. Τα προηγούμενα λοιπόν ανεπαρκή (όπως επαγωγικά θεωρούνται από την στάση του Δημοσίου) νομοθετήματα που οδήγησαν την χώρα μας σε αυτές τις καταστάσεις , ξέρετε, δεν ήταν φτιαγμένα από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις….

Σταθμίζοντας όλα αυτά ζητούμε:

Την κατάργηση της προσωποκράτησης και της κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων για χρέη προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Ζητούμε να σταματήσει το μπλοκάρισμα των τραπεζικών λογαριασμών διότι αυτό ισούται με την άμεση, και χωρίς περιθώρια αντίδρασης, διακοπής της δραστηριότητας της επιχείρησης. Στην ύπαρξη πλαστών ή εικονικών φορολογικών στοιχείων μπορούν να εφαρμοστούν τέτοια μέτρα, όχι όμως στην απλή ύπαρξη οφειλών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Αντ’ αυτού, για να ανασάνουν οι επιχειρήσεις και να μπορεί το Δημόσιο να εισπράξει τις οφειλές τους, θα πρέπει να δοθούν τουλάχιστον 100 δόσεις διακανονισμού των χρεών προς το Δημόσιο με σύγχρονη δυνατότητα συμψηφισμού των υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις (επιδοτήσεις, προμήθειες, επιστροφή ΦΠΑ κ.α). Όσο αφορά τις οφειλές των επιχειρηματιών στα Ασφαλιστικά Ταμεία θα πρέπει να γίνει αποδεκτή η πρόταση των Συνομοσπονδιών μας περί Κεφαλαιοποίησης Οφειλών.

"google ad"

Κατά την ίδια λογική πρέπει να υπάρξει παρόμοια αντιμετώπιση και των κόκκινων δανείων προστατεύοντας πάση θυσία την Α’ κατοικία.

Περεταίρω σας εφιστούμε την προσοχή και στο θέμα του Φόρου Ακινήτων (ΕΝ.ΦΙΑ) ώστε να υπάρξει πάση θυσία αφορολόγητο για να ανασάνουν οι μικρές επιχειρήσεις. Να επαναπροσδιοριστούν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σύμφωνα με τις πραγματικές ώστε να εξαλειφτεί η άδικη φορολόγηση. Η δε φορολόγηση των επαγγελματικών κτιρίων (κυρίως των βιοτεχνικών/βιομηχανικών) θα πρέπει να γίνει με μεταβλητές προσδιορισμού της αντικειμενικής τους αξίας τέτοιες, που να σταθμίζουν ότι τα κτίρια αυτά είναι παραγωγικά, άρα θα πρέπει να υπάρξουν αξιόλογοι μειωτικοί συντελεστές προσδιορισμού της αξίας τους και κατ’ επέκταση του φόρου τους. Σε αυτά τα κτίρια θα πρέπει να παρέχονται κίνητρα και όχι εμπόδια…

Η δε ύπαρξη αφορολογήτου ορίου και προοδευτικής φορολόγησης στις φορολογίες εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων είναι επιβεβλημένη.

Κύριοι Βουλευτές,

Κατά την έναρξη της επιστολής αναφέρθηκε η απέλπιδα προσπάθεια που κάνουμε για να σωθούν οι επιχειρήσεις μας και να επιβιώσει η οικογένεια μας. Επίσης αναφέρθηκε η υποχρέωση σας να σταθείτε πλάι μας σε ένα πρόβλημα που την ύπαρξη του κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Επιπλέον αυτών να έχετε ως δεδομένο ότι είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπίσουμε την επιβίωση μας ως άνθρωποι και ως επιχειρηματίες.

       Ως εκ τούτου ζητούμε την έγγραφη τοποθέτηση σας επί των ανωτέρω θεμάτων καθώς και :

Α) την υιοθέτησης ή όχι των προτάσεων μας και την γνωστοποίηση σε μας των δικών σας τυχόν άλλων προτάσεων.

Β) τις δράσεις που θα προβείτε– εφόσον επιλέξετε να είστε πλάι μας – για να αντιμετωπίσουμε τα παραπάνω σοβαρά θέματα των ΜΜΕ.

Παρακαλούμε για την άμεση απάντησή σας.

Οι Πρόεδροι των Διοικητικών Συμβουλίων

(εντός και εκτός των ορίων της Ομοσπονδίας)

Φορείς Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων που συμμετέχουν στις ενέργειες διαμαρτυρίας για την εφαρμοζόμενη πολιτική στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ & ΕΜΠΟΡΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ –ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

ΝΕΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΑΞΙ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΩΝ ΑΥΤ/ΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΠΛΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΡΕΟΠΩΛΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΕΡΜΟΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΚΥΛΙΚΕΙΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ & ΡΕΘΥΝΜΟΥ

ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΚΟΥΡΕΩΝ ΚΟΜΜΩΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΥΡΟΚΟΜΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΑΝΟΠΟΙΩΝ-ΒΑΦΕΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΟΙΚΙΑΚΩΝ ΠΑΝΤΟΠΩΛΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΔΕΙΟΥΧΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΨΥΚΤΙΚΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ -ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΥΨΩΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΙΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για του πεσόντες του Λαφονησίου

Ο  Δήμος Κισσάμου προσκαλεί στην εκδήλωση τιμής και  μνήμης...