17.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Παρέμβαση αλληλεγγύης στην Κατάληψη Rosa Nera στο λιμάνι του Πειραιά | Φωτός

Ημερομηνία:

Την Παρασκευή 7/7 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο λιμάνι του Πειραιά, σε ένδειξη αλληλεγγύης στην κατάληψη Rosa Nera (Χανιά) που αυτή την περίοδο απειλείται με εκκένωση.

Κατά την διάρκεια της παρέμβασης μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα στον κόσμο που επιβιβαζόταν στο καράβι με προορισμό τα Χανιά, αναρτήθηκαν πανό και έγινε αφισοκόλληση περιμετρικά του λιμανιού.

Η κίνηση αυτή συνδιοργανώθηκε από στέκια, καταλήψεις, συλλογικότητες, και αναρχικούς από το κέντρο και τις συνοικίες της Αθήνας και του Πειραιά και είχε διάρκεια δύο περίπου ωρών.

 

Σε μήνυμά τους αναφέρουν:

“Η Rosa Nera δεν είναι μόνη της. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στους συντρόφους/ισσες και αμετακίνητα εχθρικά απέναντι στα αφεντικά και στο κράτος. Αγωνιζόμαστε για την ημέρα εκείνη που η κάθε Rosa Nera θα φυτρώνει και θα ανθίζει χειμώνα καλοκαίρι στις όχθες και στις γειτονιές όλου του κόσμου.”

Διαβάστε το κείμενο που μοιράστηκε στους πολίτες που ταξίδευαν με το πλοίο:

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ROSA NERA – ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ROSA NERA

Η Rosa Nera είναι μια κατάληψη στη συνοικία Καστέλι, στην πόλη των Χανίων, που εδώ και 13 χρόνια δίνει ζωή σε ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο, που βρίσκεται υπό το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Πολυτεχνείου Κρήτης. Είναι ένας αυτοοργανωμένος, ανοιχτός κοινωνικός πολιτικός χώρος, μια κοινότητα αγώνα πέρα από και ενάντια στις καπιταλιστικές αξίες και τις κρατικές θεσμίσεις. Το πολυτεχνείο Κρήτης Α.Ε επιδιώκει να παραχωρήσει την κατάληψη, για 25 έτη με το αζημίωτο, στην ξενοδοχειακή εταιρεία BELVEDERE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ και μεθοδεύει την εκκένωσή της. Θέλουν ενα κέντρο αγώνα, να το μετατρέψουν σε ένα ακόμα κάτεργο της τουριστικής βιομηχανίας, η οποία επιδιώκει να καταλάβει κάθε τετραγωνικό μέτρο της πόλης. Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο…

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Οι καταλήψεις είναι διαρκή πειράματα κοινοτήτων στις οποίες επιλέγουμε να συμβιώνουμε, να αποφασίζουμε και να δρούμε συλλογικά, ενάντια σε κάθε εξουσία. Αντανακλούν το πρόταγμά μας για έναν κόσμο χωρίς εκμεταλλευτές, μια κοινωνία αταξική, όπου οι ανθρώπινες σχέσεις δεν θα διέπονται από ανταγωνισμό, αλλά από ισότητα, αλληλεγγύη και αλληλοσεβασμό. Κρατικές και δημοτικές αρχές, εισαγγελείς, μίντια, φασιστοειδή κάθε είδους, ιδιοκτήτες, επιχειρηματίες και τεχνοκράτες, αριστερές ή δεξιές κυβερνήσεις, στοχοποιούν τις καταλήψεις γιατί εχθρεύονται τον κόσμο τους. Αυτοί που ποδοπατούν τις ζωές μας, πολεμούν και τις καταλήψεις, επικαλούμενοι τη νομιμότητα και την υπεράσπιση της ιδιοκτησίας, άλλοτε βαφτιζοντάς τες «κέντρα ανομίας», άλλοτε στο όνομα των “σωτήριων” επενδύσεων, του κέρδους και των υποσχέσεων για δουλειές που θα ανοίξουν, και άλλοτε με το πρόσχημα της “επιστροφής των χώρων στην τοπική κοινωνία”.

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ

"google ad"

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ

Η ROSA NERA δεν είναι μόνη της. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στους συντρόφους/ισσες και αμετακίνητα εχθρικά απέναντι στα αφεντικά και στο κράτος. Αγωνιζόμαστε για την ημέρα εκείνη που η κάθε Rosa Nera θα φυτρώνει και θα ανθίζει χειμώνα καλοκαίρι στις όχθες και στις γειτονιές όλου του κόσμου.

Στέκια, καταλήψεις, συλλογικότητες, σύντροφοι/ισσες από το κέντρο & τις συνοικίες της Αθήνας & του Πειραιά

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...