16.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Και η ασπιρίνη προκαλεί θανάτους όμως δε σταματάμε να την χρησιμοποιούμε…

Ημερομηνία:

Ενώ οι εμβολιασμοί σε παγκόσμιο επίπεδο προχωρούν, πληθαίνουν και τα δημοσιεύματα σχετικά με πιθανές παρενέργειες από τα εμβόλια. Και ειναι λογικό να υπάρχουν και περιστατικά με σοβαρές παρενέργειες, λαμβάνοντας υπόψη ότι έχουν γίνει πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια εμβολιασμοι.

Σύμφωνα με δεδομένα του CDC μόνο στις ΗΠΑ το διάστημα απο 14 Δεκεμβρίου του 2020 έως στις 14 Ιουνίου του 2021 έχουν γίνει πάνω από 310 εκατομμύρια εμβολιασμοί. Σε αυτό το διαστημα στο σύστημα καταγραφής παρενεργειών για τα εμβολια (VAERS) έχουν καταγραφεί 5.343 θάνατοι (0.0017%) μεταξύ των ανθρώπων που έχουν λάβει το εμβόλιο, δίχως να σημαίνει αυτό οτι όλοι οι θάνατοι οφείλονται στο εμβόλιο. Σύμφωνα με μελέτες που έχουν γινει στα πιστοποιητικά θανάτου, με αυτοψιες και ελέγχοντας τους ιατρικούς φακέλους σε ελάχιστες περιπτώσεις εξ αυτών των θανάτων έχει βρεθεί κάποια σύνδεση με τους εμβολιασμούς.

Η απλή αλήθεια ειναι οτι κάθε φάρμακο έχει παρενέργειες. Ακόμα και τα πιο διαδεδομένα που σώζουν εκατομμύρια ζωές από τη χρήση τους, όπως η ασπιρίνη.

Σύμφωνα με 10ετή έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης που δημοσιεύτηκε στον guardian, υπολογίζεται ότι μονο στο Ηνωμένο Βασίλειο, η μακροχρόνια χρήση ασπιρίνης και αλλων παρεμφερών φαρμάκων οδηγεί ετησίως σε 20.000 αιμορραγικά επεισόδια και σε 3.000 θανάτους.

Όμως την ίδια στιγμή η ασπιρίνη είναι ένα φάρμακο πραγματικά θαυματουργό το οποίο αν σταματούσαμε να χρησιμοποιούμε οι θάνατοι θα ήταν χιλιάδες φορές περισσότεροι.

Να σημειώσουμε οτι περίπου το 40% των ενήλικων άνω των 75 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο λαμβάνουν καθημερινά ασπιρίνη ενώ προτείνεται και για ασθενείς οι οποίοι έχουν περάσει κάποιο έμφραγμα αφού η ασπριρίνη μειώνει τον κίνδυνο ενός νέου εμφράγματος κατά 20%.

Δεν υπάρχει κανένα φάρμακο ή εμβόλιο που να μην έχει ποτέ καμία παρενέργεια και να μην υπάρχει έστω και ένα εξαιρετικά μικρό ποσοστό σοβαρής παρενέργειας. Το γεγονός πως δε συζητάμε για αυτά τα περιστατικά δε σημαίνει οτι δε συμβαίνουν όπως και το γεγονός οτι λόγω των συνθηκών συζητάμε διαρκώς για τις παρενέργειες των εμβολίων δε σημαίνει οτι τα εμβολια είναι επικίνδυνα ή δε σώζουν ζωές.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...