13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Πλούσια δράση του Συλλόγου Γυναικών Χανίων για την Ημέρα της Γυναίκας

Ημερομηνία:

Σειρά δρασεων πραγματοποίησε ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν τα εξής:

Ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων όλη την προηγούμενη εβδομάδα στα πλαίσια της 8ηΜάρτη ανέπτυξε πολύμορφη δραστηριότητα και παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να βρεθεί στο πλευρό της γυναίκας των λαϊκών στρωμάτων οι οποίες πλήττονται άμεσα από τις βάρβαρες πολιτικές της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων της.

Ξεκινώντας  τη Δευτέρα 5/03 ο Σύλλογος βρέθηκε σε χώρους δουλειάς και συζήτησε με εργαζόμενες με σκοπό να αναδειχθούν τα προβλήματα τα οποία βιώνουν οι εργαζόμενες σήμερα αλλά και φυσικά να αναδειχθεί η βαθύτερη ρίζα των προβλημάτων της γυναικείας ανισοτιμίας που δεν είναι άλλη από το ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα μέσα στο οποίο ζούμε και το οποίο θέτει ως πρώτιστο το κέρδος και όχι την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Την Τρίτη 6/03 μέλη του Συλλόγου πραγματοποίησαν εξορμήσεις στα ξενοδοχεία της πόλης όπου και εκεί οι εργαζόμενοι/ες έδειξαν ενδιαφέρον για τη δράση και το ρόλο του Συλλόγου.

Την Τετάρτη 6/03 στο περιθώριο της εκδήλωσης που διοργάνωσε το Ε.ΣΥ.Ν. στο Ε.Β.Ε. Χανίων μέλη του Συλλόγου, αφού εξέφρασαν την πλήρη αντίθεση τους ως προς τη λογική της πλήρης απελευθέρωσης της κάνναβης η οποία προωθείται εντέχνως από την κυβέρνηση, απηύθυναν αγωνιστικό κάλεσμα στις γυναίκες της εργατικής τάξης. Κάλεσαν τις μισθωτές και αυταπασχολούμενες, τις άνεργες, τις γυναίκες της υπαίθρου, τις συνταξιούχους, τις μετανάστριας και πρόσφυγες, να ενώσουν τις φωνές τους  στο δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης για τα σύγχρονα δικαιώματά τους. Ιδιαίτερα απευθύνθηκε κάλεσμα στις νέες γυναίκες, στις φοιτήτριες-σπουδάστριες, στις νέες μητέρες, να βγουν μπροστά στον αγώνα για το μέλλον που τους αξίζει, να παλέψουν μαζί με τους συλλόγους, τις ομάδες της ΟΓΕ, τα σωματεία, τις λαϊκές επιτροπές για μόρφωση, εργασία και δημιουργική ζωή. Η δράση του Συλλόγου κορυφώθηκε την Πέμπτη 8/03 όπου και πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις σχεδόν σε όλα τα εμπορικά μαγαζιά της πόλης και περιοδεία στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Χανίων.Ο Σύλλογος θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των γυναικών καθώς πιστεύουμε ότι η δράση μας δεν πρέπει να εξαντλείται σε συγκεκριμένες περιόδους.

Δυναμώνουμε το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, τα εργατικά σωματεία, τις ενώσεις αυταπασχολουμένων, τους αγροτικούς και φοιτητικούς συλλόγους.

Εντείνουμε την πάλη για τα δικαιώματά μας στην εργασία, στη μητρότητα, στον ελεύθερο χρόνο, για μια ζωή χωρίς πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ &της ΕΕ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...