14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Ποδηλάτρεις για εξαγγελίες περί “Βιώσιμης Κινητικότητας” στο Δήμο Χανίων: Παρακολουθούμε, Ευχόμαστε, Ελπίζουμε, Αναρωτιόμαστε

Ημερομηνία:

Με κεντρικό σύνθημα: «Βιώσιμη κινητικότητα: Προετοιμάζοντας τις αλλαγές στην πόλη μας» ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με φορείς και συλλογικότητες της πόλης διοργανώνει σειρά δράσεων το Σάββατο 6/10/2018, στις 10.00, στην οδό Τζανακάκη.

Οι δράσεις θα περιλαμβάνουν διαγωνισμούς με ποδήλατα, πατίνια, θεατρικό παιχνίδι, κ.α., ενώ παράλληλα θα παρουσιαστεί ο σχεδιαζόμενος ποδηλατόδρομος και οι παρεμβάσεις, που προωθούνται στη συγκεκριμένη οδό. Στόχος των δράσεων είναι η υποστήριξη των βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και  η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης.

Οι Ποδηλάτρεις, πάντως, εκφράζουν τις επιφυλάξεις για αν και πόσο ο Δήμαρχος Χανίων θα τηρήσει τις εξαγγελίες του.

Σημειώνουν σε σχετικό κείμενο:

Παρακολουθούμε τις εξαγγελίες του δημάρχου σχετικά με την βιώσιμη κινητικότητα και την εκδήλωση της 6/10.

Ευχόμαστε να είναι ειλικρινείς αν και η σύγκριση με τους Δήμους Ηρακλείου και Ρεθύμνου (όπως δείξαμε με την δημοσίευσή μας της 22/9) μας επιτρέπουν μόνο αμφιβολίες.

Ελπίζουμε ωστόσο να έχει μεταβληθεί η στάση του δημάρχου όσον αφορά την «πράσινη διαδρομή» Τζανακάκη – Γιάνναρη – Πανελλήνιο ώστε ο σχεδιαζόμενος ποδηλατόδρομος να μην διακόπτεται απότομα στα Νέα Καταστήματα, αλλά να συνεχίζει και επί της οδού Σκαλίδη (που άλλωστε είναι φαρδύτερη της Γιάνναρη). Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι θα δοθούν τόσα χρήματα για μια «πράσινη» ανάπλαση αλλά ο ποδηλατόδρομος θα είναι μισός. Αυτήν την παρατήρηση αλλά και την σύγκριση με τις γειτονικές πόλεις προτείνουμε να απευθύνουν προς τον Δήμαρχο και τους άλλους παράγοντες οι Χανιώτες που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση του Σαββάτου.

Αναρωτιόμαστε: Άραγε εννοεί ο κ. Βάμβουκας την δήλωσή του ότι «τον πρώτο λόγο θα έχουν οι πεζοί και οι ποδηλάτες» και την παραίνεσή του να «διαμορφώσουμε από κοινού τα Χανιά που επιθυμούμε»;;;;;

Να υπενθυμίσουμε ότι με δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, επισήμανε ότι

Το σχέδιο βιώσιμης κινητικότητας και αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού για την παρούσα Δημοτική Αρχή αποτελεί προτεραιότητα, που έχει αρχίσει να εκτελείται, υιοθετώντας τις σύγχρονες αντιλήψεις προσβασιμότητας. Με επίκεντρο τον σχεδιαζόμενο ποδηλατόδρομο, που θα ξεκινά από την οδό Στρ. Τζανακάκη και θα καταλήγει στην οδό Πειραιώς, στη Νέα Χώρα, καλούμε τους συμπολίτες μας σε μια διαφορετική δράση, όπου τον πρώτο λόγο θα έχουν οι πεζοί και οι ποδηλάτες. Ας διαμορφώσουμε από κοινού τα Χανιά, που επιθυμούμε”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...