14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΝΕ; ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ; Ομιλία-συζήτηση με τον Δημήτρη Καζάκη

Ημερομηνία:

Κοινή σε όλους κι όλες μας η αγωνία και τα παραπάνω ερωτηματικά. Είναι πια ολοφάνερη η όλο και πιο καταστροφική πολιτική των μνημονίων για τον ελληνικό λαό και την πατρίδα μας. Κανείς λογικός άνθρωπος δε μπορεί να πιστέψει πια πως το παλιότερο δημόσιο χρέος που συσσώρευσαν τοκογλυφικές και κυβερνητικές πολιτικές, μπορεί να εξαλειφθεί με νέους υπερδανεισμούς σε βάρος του λαού και υπέρ των βαθύτατα ένοχων γι αυτή την κρίση τραπεζών.

Οι σημαντικότεροι Έλληνες και ξένοι οικονομολόγοι και αναλυτές το λένε ανοιχτά: Το εκρηκτικά διογκούμενο ελληνικό δημόσιο χρέος. έγινε μη διαχειρίσιμο πλέον. Ως πότε θ΄ανεχόμαστε να μας λένε πως είναι τάχα «σωτηρία της πατρίδας μας» η καταλήστευσή μας για επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που ανήκουν (ακόμα και η «Τράπεζα της Ελλάδας» και η «Αγροτική» και η «Εθνική», όλες πια!…) σε ελάχιστους, χωρίς πατρίδα, διεθνείς ολιγάρχες;… Γιατί το χρέος της Ελλάδας (παρά τις καθόλου σωστές και τότε κυβερνητικές πολιτικές και ρεμούλες) πριν την εγκατάλειψη του εθνικού νομίσματος ήταν απολύτως διαχειρίσιμο, ενώ αμέσως μετά την επιβολή του ευρώ άρχισε να εκτινάσσεται σε ανεξέλεγκτα ύψη; Γιατί η Κύπρος πάντα, ως πριν ελάχιστα χρόνια είχε πολύ μικρό δημόσιο χρέος, μόλις 40% του ΑΕΠ της πριν μπει στο ευρώ και τώρα έχει 100%;…Γιατί η ΕΕ και οι ξενόδουλες κυβερνήσεις Κύπρου και Ελλάδας συναποφάσισαν το πρωτοφανές τωρινό καταστροφικό χτύπημα του ανταγωνιστικού προς τράπεζες ελβετικών ή γερμανικών, συμφερόντων (Λουξεμβούργου,Λετονίας) κυπριακού τραπεζικού συστήματος; Τι συνέπειες θα έχει αυτή η άθλια και προδοτική απόφαση για τον αδελφό λαό της Κύπρου, για την Ελλάδα και τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου; Ποια τα παραπέρα σε βάρος μας σχέδια της τρόικας εξωτερικού και της κυβερνώσας δοσίλογης τρόικας εσωτερικού; Γιατί μόνη λύση είναι η άμεση συγκρότηση ενός ενωτικού μαζικού-πλειοψηφικού, παλλαϊκού αντικατοχικού δημοκρατικού μετώπου εθνικής και κοινωνικής σωτηρίας πέρα και πάνω από μικροκομματικές ή άλλες διαχωριστικές γραμμές και προκαταλήψεις του χθες; Με ποιους ελάχιστους απαραίτητους, κοινά αποδεκτούς άμεσους στόχους μπορεί και πρέπει να συγκροτηθεί αυτό; Πώς ; Τι μπορεί, τι έχει Χρέος να κάνει σήμερα ο καθένας κι η καθεμιά μας, κάθε ελεύθερα σκεπτόμενος πολίτης; Έλα κι εσύ φίλε και φίλη ν΄ ακούσεις, να ρωτήσεις ελεύθερα, να μετάσχεις στη συζήτηση με τον γνωστό οικονομολόγο και πολιτικό αναλυτή Δημήτρη Καζάκη, Γρ/τέα του ΕΠΑΜ, γι αυτά τα ερωτήματα. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/3/2013 ώρα 8μμ στο αμφιθέατρο του Τ.Ε.Ι. ΧΑΝΙΩΝ, (πλατεία ναού Ευαγγελίστριας, οδός Ρωμανού,Χαλέπα) Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ.) Χανίων

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...