12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Πράσινο φώς για την μετονομασία οδού σε Στάθη Λαζαρίδη στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων

Ημερομηνία:

«Πράσινο φώς» στην μετονομασία μέρους της οδού Εμμ. Αντωνιάδου σε «οδό Στάθη Λαζαρίδη» έδωσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης μετά από αίτημα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στάθης Λαζαρίδης τραυματίστηκε πριν δώδεκα χρόνια μετά από ένοπλη επίθεση στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στα Ζωνιανά για τον εντοπισμό φυτειών. Έφυγε από τη ζωή το 2015 μετά από οκτώ χρόνια σε άγρυπνο κώμα.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Δήμαρχο Χανίων κ. Αναστάσιο Βάμβουκα για τη θετική του στάση απέναντι στο σημαντικό αυτό, για εκείνους ζήτημα.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων τονίζει:

«Κατόπιν ομόφωνης απόφασης της Δ.Κ. Χανίων την 19-12-2018, ακολούθησε η καθολική απόφαση Ειδικής Επιτροπής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για αλλαγή ονομασίας μέρους της οδού Εμμανουήλ Αντωνιάδου, σε οδό Στάθη Λαζαρίδη, παραπλεύρως του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων. Απομένει πλέον η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, τη Μ. Δευτέρα 22-04-2019, όπου αναμένεται να συζητηθεί ως θέμα, έτσι ώστε να τελεσιδικήσει και τυπικά το ζήτημα της ονομασίας. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει σεμνή τελετή της αλλαγής ονομασίας στο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων.

Ευχαριστούμε θερμά, ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων, το Δήμαρχο Χανίων κ. Αναστάσιο Βάμβουκα για τη θετική του στάση απέναντι στο σημαντικό αυτό, για εμάς ζήτημα. Η απόφαση αυτή αποτελεί ηθική δικαίωση για τους γονείς, τη σύζυγο, τη θυγατέρα του Στάθη Λαζαρίδη αλλά και τους δεκάδες συναδέλφους μας. Το μόνο που ζητούσαμε ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων ήταν όποιος πολίτης ή συνάδελφος εισέρχεται εντός του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων να αντικρίζει την επιγραφή «Οδός Στάθη Λαζαρίδη»…Άλλωστε πεθαίνουν μόνο αυτοί που θα ξεχαστούν…και ο δικός μας ήρωας Ευστάθιος Λαζαρίδης θα ζει για πάντα στις καρδιές μας»!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...