14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Προσφεύγει στο εφετείο μετά την καταδίκη του ο Πολάκης: “Εκεί που μας χρώσταγαν δεν θα μας πάρουν και το βόδι”

Ημερομηνία:

Καταδικαστική για εξύβριση κατά του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη (έφυγε από τη ζωή τον Δεκέμβρη του 2017) ήταν η απόφαση του Δικαστηρίου εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Η υπόθεση σχετίζεται με δημόσιες καταγγελίες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κατά του δημοσιογράφου, για τον οποίο ανέφερε ότι είχε διοριστεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ όταν αποχώρησε από το υπουργείο Τύπου του υπουργείου Υγείας, όπου εργαζόταν επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε ένοχο για εξύβριση τον Π. Πολάκη, ενώ επέβαλε και χρηματική αποζημίωση στην οικογένεια του εκλιπόντος δημοσιογράφου.

Το Πρωτοδικείο δέχθηκε τα επιχειρήματα του Βασίλη Μπεσκένη, ενώ στην απόφαση γίνεται λόγος για ψευδείς ισχυρισμούς με σκοπό «να προσβάλουν και προσέβαλαν την τιμή και την υπόληψή του».

Στο Εφετείο πάει ο αναπληρωτής υπουργός 

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μετά τη δημοσιοποίηση της καταδίκης του, αντέδρασε λέγοντας ότι έχασε την αγωγή επειδή δεν ασχολήθηκε λόγω του θανάτου του ενάγοντος και προανήγγειλε ότι θα ασχοληθεί με την υπόθεση στο Εφετείο.

Ολόκληρη η ανάρτηση:

«Οργίασαν πάλι σήμερα τα γνωστά ΜΜΕ για την καταδίκη μου και τη “μετά θάνατον δικαίωση του δημοσιογράφου Βασιλη Μπεσκενη” υπευθύνου του γραφείου Τύπου του Άδωνι Γεωργιάδη όταν ήταν υπουργός Υγείας. Μην βιάζεστε. Δεν ασχολήθηκα επισταμένα με την αγωγή που μου έκανε λόγω του τραγικού γεγονότος του θανάτου του (όπως σταμάτησα να ασχολούμαι και με έναν εκδότη όταν έμαθα πως έπασχε από κακοήθεια). Από τη στιγμή όμως που κάποιοι το συνεχίζουν θα το κάνω στο Εφετείο!

Εκεί που μας χρώσταγαν δεν θα μας πάρουν και το βόδι…… Μόνο αυτό ως απάντηση ,τα άλλα εκεί που πρέπει.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς αναφέροντας «οι πολιτικοί και ειδικά ο λαλίστατος κ. Πολάκης πρέπει να καταλάβουν ότι δεν έχουν το ακαταλόγιστο να εκτοξεύουν ανυπόστατες κατηγορίες δεξιά και αριστερά. Ευτυχώς υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα».

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...