15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Προϊόντα Ελλήνων παραγωγών για τους τουρίστες στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Φρούτα και λαχανικά, αρωματικά και εξωτικά είδη, όσπρια και ελαιόλαδο, δεκάδες είδη τροφίμων και γενικώς κάθε προϊόν που καλύπτει τις ανάγκες των ξενοδοχείων, των πλοίων και των χώρων μαζικής εστίασης διακινεί η κρητική εταιρία «Kalimera Frouta».

Παραγωγοί από τις περιοχές της Μεσσαράς, της Ιεράπετρας, του Οροπεδίου Λασιθίου και γενικώς από όλη την Ελλάδα τροφοδοτούν καθημερινά την κρητική εταιρία με χιλιάδες τόνους αγροτικών προϊόντων και όλες τις εποχές. Η «Καλημέρα Φρούτα», η οποία δραστηριοποιείται εν μέσω οικονομικής κρίσης, έχει περισσότερους από 600 προμηθευτές, εποχικούς και μόνιμους. Στα δυο καταστήματα Cash & Carry της αγροτικής-εμπορικής επιχείρησης οι πελάτες μπορούν να προμηθευτούν σχεδόν το σύνολο των αναγκών τους, από τρόφιμα μέχρι αναλώσιμα.

Η φετινή χρονιά μπορεί να μην είναι από τις καλύτερες λόγω καιρού, αλλά η κατάσταση φαίνεται πως θα ισορροπήσει ένεκα της αυξημένης τουριστικής κίνησης. «Τουριστικά, οι διεθνείς συγκυρίες μάς ευνοούν για άλλη μια χρονιά και όπως φαίνεται, θα έχουμε μια αύξηση του αριθμού των επισκεπτών περίπου 10% σε σχέση με πέρυσι, που επίσης είχαμε αύξηση στις αφίξεις. Δυστυχώς όμως και πάλι, η οικονομική δυνατότητα των επισκεπτών είναι πολύ περιορισμένη, με αποτέλεσμα αυτή η αύξηση των αριθμών σε επισκεψιμότητα να μην αντιστοιχεί σε αύξηση του τζίρου της τουριστικής αγοράς», τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, κ. Μιχαήλ Μπουλούκας. Στα χρόνια προβλήματα των παραγωγών ήρθαν να προστεθούν και τα τερτίπια του καιρού, με χαλαζοπτώσεις και έντονες βροχοπτώσεις μέσα στον Μάιο και στις αρχές Ιουνίου, που «έχουν καταστρέψει ή υποβαθμίσει ήδη μεγάλα μέρη των καλλιεργειών σε πολλές περιοχές της χώρας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ώρα φαίνεται να το αντιμετωπίζουν οι αμπελοκαλλιεργητές».

Αυτή την περίοδο την τιμητική τους έχουν τα καρπούζια, με την εταιρία να διακινεί κοντά 2.000 τόνους, τους οποίους προμηθεύεται από 60 παραγωγούς της Κρήτης. Καταναλωτές του προϊόντος, όπως και των άλλων φρούτων και λαχανικών της θερινής περιόδου, είναι οι τουρίστες-πελάτες  σε ξενοδοχειακές μονάδες, πλοία και εστιατόρια της Κρήτης.

Η εταιρία «Καλημέρα Φρούτα Α.Ε.» ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2008. Από τότε δηλαδή που έκανε την παρουσία της και η οικονομική κρίση. Παρ’ όλα αυτά, οι ιδιοκτήτες της δεν φαίνεται να πτοούνται. Η αρχική δραστηριότητα μπορεί να αφορούσε στα φρούτα και τα λαχανικά, αλλά σύντομα επεκτάθηκε σε αρωματικά, εξειδικευμένα και εξωτικά είδη, κάθε είδους τρόφιμα (ρύζι, όσπρια, ελαιόλαδο, ηλιέλαιο, κονσέρβες κ.λπ.) και απορρυπαντικά, που είναι απαραίτητα σε ξενοδοχεία, πλοία και χώρους μαζικής εστίασης. Στα δυο καταστήματα Cash&Carry οι πελάτες μπορούν να καλύψουν σχεδόν το σύνολο των αναγκών τους, από τρόφιμα και κάθε είδους αναλώσιμο μέχρι και οδοντογλυφίδες.

«Κάθε χρόνο προσπαθούμε να βελτιώνουμε τις παρεχόμενες από εμάς υπηρεσίες και για το λόγο αυτό επενδύουμε συνεχώς προς την κατεύθυνση αυτή» σημειώνει ο κ. Μπουλούκας, διευκρινίζοντας ότι «πριν από τέσσερα χρόνια η εταιρία μας προχώρησε στη μετεγκατάστασή της σε νέες, σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις στην περιοχή της Χερσονήσου Κρήτης. Την αμέσως επόμενη χρονιά εγκαινίασε υποκατάστημα στην περιοχή του Αγίου Νικολάου για την καλύτερη εξυπηρέτηση της πόλης και των όμορων περιοχών. Κάθε χρόνο αυξάνει το στόλο των ψυγείων φορτηγών αυτοκινήτων που διαθέτει, καθώς και των ψυκτικών χωρών αποθήκευσης των προϊόντων της. Επίσης, προτεραιότητα για εμάς είναι και οι επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό και η υιοθέτηση σύγχρονων πρακτικών από τους παραγωγούς-προμηθευτές μας».

Η εταιρία «Καλημέρα Φρούτα» διαθέτει ολόκληρη την γκάμα των προϊόντων, ακόμη και των πιο εξειδικευμένων, αφού στο πελατολόγιό της συμπεριλαμβάνονται ξενοδοχεία και εστιατόρια της χώρας, όπου στις κουζίνες τους χρησιμοποιούνται αρκετά ιδιαίτερα προϊόντα της σύγχρονης υψηλής μαγειρικής. «Τα προϊόντα μας προσφέρονται στους πελάτες μας στην καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής. Είμαστε σε θέση ως εταιρία να ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες των πελατών μας, ακόμα και των πιο απαιτητικών. Θεωρούμε ότι ακόμη κι ένα μήλο που είχε την ατυχία να είναι πιο μικρό σε μέγεθος έχει κι αυτό την αξία του και τον πελάτη του», σημειώνει ο κ. Μπουλούκας.

Η εταιρία, στο πλαίσιο στήριξης των παραγωγών-προμηθευτών της, εντάχθηκε στο πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς. «Η προσπάθεια ενημέρωσης για την ένταξη συνεργατών στο πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς ξεκίνησε για εμάς μόλις φέτος και ήδη αρκετοί σημαντικοί προμηθευτές μας έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα. Αναμένουμε τα αποτελέσματα της κίνησης αυτής στα τέλη της φετινής χρονιάς» επισημαίνει ο κ. Μπούλουκας. Προσθέτει δε ότι «θεωρούμε τη Συμβολαιακή Γεωργία ως άλλο ένα εξαιρετικό εργαλείο στα χέρια μας και ως μια λύση σε κάποια από τα συνήθη προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί. Οσοι εντάσσονται στο Πρόγραμμα της Τράπεζας Πειραιώς αποκτούν το πλεονέκτημα της ρευστότητας με την έναρξη της καλλιέργειας, πλεονέκτημα το οποίο τους δίνει τη δυνατότητα και να καλλιεργήσουν τα στρέμματα που επιθυμούν, αλλά και να διαπραγματευτούν καλύτερα τις αγορές πρώτων υλών που χρειάζονται. Παράλληλα, εξασφαλίζουν τη διάθεση των προϊόντων τους στην εταιρία μας με προτεραιότητα».

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Τετάρτης

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...