19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Πρυτανεία Το Πολυτεχνείο ευελπιστεί σε στήριξη από την τοπική κοινωνία και τους φορείς

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με την πρόσφατη πρόταση του Υπουργείου Παιδείας στα πλαίσια του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ», προβλέπεται η κατάργηση του Γενικού Τμήματοςκαι η κατανομή του έμψυχου και υλικού δυναμικού του εντός του Ιδρύματος. Αν αυτό συμβεί, το Πολυτεχνείο Κρήτης θα συρρικνωθεί σε σημείο που καθιστά επισφαλή την ίδια την ύπαρξή του, μιας και το τοποθετείμε μόλις μία Σχολή πάνω από το προτεινόμενο όριο για συγχωνεύσεις. Πέραν τούτου, τυχόν κατάργηση του Γενικού Τμήματος θα υπονομεύσει την συνεκτική αρτιότητα, την πανεπιστημιακή σφαιρικότητα και την πληρότητα της εκπαιδευτικής και ερευνητικής συγκρότησης και λειτουργίας του Ιδρύματος,αποστερώντας του εκείνον ακριβώς τον θεμελιώδη κύκλο των βασικών επιστημών που καθιστά ένα ίδρυμα πανεπιστημιακό.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν αυτές τις παραμέτρους, μεταξύ άλλων, η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου Κρήτης, στην συνεδρίασή της στις 27/2/2013,απεφάσισε να εισηγηθεί στο Υπουργείο την μετεξέλιξη του Γενικού Τμήματοςσε «Τμήμα Επιστήμης Μηχανικών»και όχι την κατάργησή του.Ως τέτοιο, το Γενικό Τμήμα, εκτός από μεταπτυχιακούς, θα δέχεται και προπτυχιακούς φοιτητές.Δεδομένου δε του χαρακτήρα του και των υπαρχουσών υποδομών, σημειώνεται εμφατικά ότι η πρόταση αυτή ουδεμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση επιφέρει.

Το Πολυτεχνείο ευελπιστεί σε στήριξη από την τοπική κοινωνία και τους φορείς της για τη θετική έκβαση του ζητήματος που συναρτάται άμεσα με την ανεξαρτησία του.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για του πεσόντες του Λαφονησίου

Ο  Δήμος Κισσάμου προσκαλεί στην εκδήλωση τιμής και  μνήμης...

Οι οικοδόμοι των Χανίων στηρίζουν τον Δημήτρη Ανθούση

Τον δημοτικό σύμβουλο Πλατανιά και επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης"  Δημήτρη...

Ευχαριστήριο οικογένειας Μαρινάκη για τη στήριξη στην περιπέτεια της κόρης τους

Ανακοίνωση οικογένειας Μαριανάκη Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που νιώθεις...