16.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Πρωτοβουλία Αντίστασης: Δικαίως ανησυχούν οι κάτοικοι της Κρήτης από τη δραστηριότητα της Βάσης και του Πεδίου Βολής Κρήτης

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Αντίστασης αναφέρεται στον “τρομακτικό κρότο” που ακούστηκε πάνω από το Ρέθυμνο, τις δραστηριότητες των βάσεων και του Πεδίου Βολής Κρήτης καλώντας σε κινητοποίηση των πολιτών ενόψει της καθόδου της προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα.

Πιο αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

Ο τρομακτικός κρότος πάνω από το Ρέθυμνο χθες δικαίως ανησυχεί τους κατοίκους ολόκληρου του νησιού της Κρήτης. Η ένταση της δραστηριότητας της Βάσης της Σούδας και του Πεδίου Βολής είναι κάτι που δε κρύβεται και εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους. Οι συνέπειες από τις βολές στο Πεδίο Βολής Κρήτης, τις υπερπτήσεις μαχητικών και την παρουσία πολεμικών πλοίων (συχνά πυρηνοκίνητων) στον κόλπο της Σούδας, είναι καθημερινές και πολύ σοβαρές. Το χειρότερο, με δεδομένες τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την ένταση του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού ΗΠΑ- ΡΩΣΙΑΣ, είναι πως ο τόπος μας μετατρέπεται πια σε βασικό ορμητήριο ενός ιδιαίτερα επικίνδυνου για τους λαούς ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Η ανάγκη ενίσχυσης της φιλίας με τους γύρω λαούς στην κατεύθυνση υπεράσπισης της Ειρήνης επιβάλλει να κινητοποιηθούμε ξανά ενάντια στις βάσεις και την επικίνδυνη ιμπεριαλιστική εξάρτηση. Να γιατί πρέπει με μαζική κινητοποίηση να βροντοφωνάξουμε πως ο ηγέτης του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού Ομπάμα είναι ανεπιθύμητος στον τόπο μας. Να γιατί ο αγώνας για το διώξιμο των βάσεων του θανάτου είναι κρίσιμος για τη ζωή και το μέλλον μας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...