16.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Πρωτοποριακή πρόταση των αιρετών του Ρεθύμνου: Μίσθωση άδειων σπιτιών για τη “διασπορά” των προσφύγων και την ομαλή τους ένταξη στην κοινωνία

Ημερομηνία:

Έτοιμος να ανοίξει την αγκαλιά του και να φιλοξενήσει οικογένειες προσφύγων που ζουν κάτω από αντίξοες και απαράδεκτες συνθήκες σε άλλες περιοχές, εμφανίζεται -δια των αιρετών εκπροσώπων του- ο νομός Ρεθύμνου.

Οι τέσσερεις δήμαρχοι της ενδοχώρας, αλλά και η ίδια η αντιπεριφερειάρχης, συντάσσονται με την πρόταση του δημάρχου Ρεθύμνου, που λέει «ΝΑΙ» στην φιλοξενία προσφύγων στην Κρήτη, όμως υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Η βασικότερη προϋπόθεση για την έλευση 2.000 μεταναστών, όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός, είναι η μίσθωση άδειων σπιτιών στην πόλη και την ενδοχώρα, ώστε να υπάρξει «διασπορά» των προσφύγων και ομαλότερη ένταξη τους στην κοινωνία.

«Κόκκινη γραμμή» για τους αιρετούς του Ρεθύμνου είναι η δημιουργία μεγάλων δομών που λειτουργούν σαν στρατόπεδα συγκέντρωσης με απαράδεκτες συνθήκες.

Στη συνάντηση των δημάρχων –που έγινε στα γραφεία της αντιπεριφέρειας- συμμετείχαν μεταξύ άλλων και εκπρόσωποι των ξενοδόχων, οι οποίοι ικανοποιήθηκαν από την τελική πρόταση, όμως εξέφρασαν την επιφυλακτικότητά τους για τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Οι αιρετοί συμφώνησαν επίσης, να γίνει μία ακόμη συνάντηση το επόμενο διάστημα όλων των φορέων του νομού, ώστε να οριστικοποιηθεί το σχέδιο δράσης που θα καταθέσει το Ρέθυμνο στην περιφέρεια, αλλά και στην ΠΕΔ Κρήτης.

 

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=GldvM6ML7eo”]

neatv.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...