22.8 C
Chania
Wednesday, May 8, 2024

Πρόεδρος του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 74.07%

Ημερομηνία:

Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής οι διαδικασίες ψηφοφορίας για την ανάδειξη των 200 μελών της ΚΕ του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ.Όπως αναμενόταν ο Αλέξης Τσίπρας εξελέγη πανηγυρικά πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 74,07% με 2.477 ψήφους.

Η κα Σίσσυ Βωβού πήρε 157 ψήφους  (4,69%) και ο Πάνος Ηλιόπουλος 22 ψήφους (0,66%). Στην ψηφοφορία βρέθηκαν 688 λευκά ψηφοδέλτια και 68 άκυρα.

Ο κ. Τσίπρας σε δήλωσή του μετά το τέλος του συνεδρίου, έκανε λόγο για ιστορικό σταθμό για την Αριστερά, ενώ μίλησε και για “καθαρές αποφάσεις” με σαφή αναφορά στις αποφάσεις για την αυτοδιάλυση των συνιστωσών.

“Το ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί ένα μεγάλο βήμα, έναν ιστορικό σταθμό για την Aριστερά και τη δημοκρατία. Τρεισήμισι χιλιάδες σύνεδροι από όλη την Ελλάδα έβαλαν τη σφραγίδα τους στη γέννηση του καινούργιου. Με ανοιχτό και ζωντανό δημοκρατικό διάλογο. Με καθαρές αποφάσεις. Κάναμε το ιστορικό βήμα. Από αύριο, με το νέο μας Κόμμα, όλες και όλοι μαζί, πιο ενωμένοι και πιο δυνατοί από ποτέ, ξεκινάμε τη μεγάλη και νικηφόρα πορεία. Για να σταματήσουμε την κοινωνική καταστροφή και να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενιαίο κόμμα και χρόνος για… αυτοδιάλυση συνιστωσών.

Το Σάββατο υπερψηφίστηκε η ιδεολογική διακήρυξη του κόμματος, με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ, μετατράπηκε σε ενιαίο κόμμα

Στο πλαίσιο της συζήτησης επί του καταστατικού η πλειοψηφία του Συνεδρίου υπερψήφισε την πρόταση να δοθεί στις συνιστώσες (που δεν έχουν αυτοδιαλυθεί) εύλογος χρόνος για την αυτοδιάλυση τους μετά από διαβούλευση αντικαθιστώντας την αρχική πρόταση που προέβλεπε δύο με τρεις μήνες.

Το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε κατά πλειοψηφία την προγραμματική θέση για μερική διαγραφή του χρέους της χώρας, από κυβέρνηση της Αριστεράς, μετά από διαπραγμάτευση και λογιστικό έλεγχο.

Η μειοψηφήσασα πρόταση υποστήριζε την κατ’ αρχήν αμφισβήτηση του συνόλου του χρέους, την χρησιμοποίηση αυτής της αμφισβήτησης ως πολιτικού όπλου και τέλος την μονομερή διαγραφή του χρέους αν κάθε άλλη προσπάθεια αποβεί μάταιη.

Είχε προηγηθεί η ομιλία του Αλέξη Τσίπρας, ο οποίος έστειλε μήνυμα ενότητας, απαίτησε σεβασμό των συλλογικών αποφάσεων και απάντησε στον Μανώλη Γλέζο σχετικά με τις συνιστώσες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ