14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Πρόσκληση Λαφαζάνη σε Γάλλους: Μπείτε στο διαγωνισμό για τα κοιτάσματα του Ιονίου και της Κρήτης

Ημερομηνία:

Πρόσκληση σε γαλλικές πετρελαϊκές εταιρίες να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό για τα κοιτάσματα του Ιονίου και της Κρήτης, απηύθυνε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μέσω του Γάλλου πρέσβη στην Αθήνα.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας συναντήθηκε την Δευτέρα (11/05) με τον Γάλλο πρέσβη Jean Loup Kuhn Delforge ενώ παρούσα ήταν και η πρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων, Σοφία Σταματάκη.

Ο κ. Λαφαζάνης ενημέρωσε τον πρέσβη πως είναι σε εξέλιξη ο δεύτερος γύρος παραχωρήσεων για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε 20 θαλάσσιες περιοχές του Ιονίου και νότια της Κρήτης, τονίζοντας ότι θα ήταν πολύ σημαντικό για την Ελλάδα αν αναλάμβανε πρωτοβουλίες για συμμετοχή και εταιριών της χώρας του στο διαγωνισμό. Μάλιστα, του δόθηκε το σχετικό ενημερωτικό υλικό, με τις απαραίτητες πληροφορίες.

Από την πλευρά του, ο πρέσβης δεσμεύτηκε να μεταβιβάσει τα στοιχεία στις εταιρίες και να ενημερώσει το υπουργείο για την ανταπόκρισή τους ενώ έδειξε ενδιαφέρον για τις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης στον τομέα της ενέργειας.

Ο υπουργός εξήγησε ότι  πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η μείωση του κόστους ενέργειας για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Επίσης, σημείωσε ότι άλλη μία βασική προτεραιότητα είναι να καταστεί η Ελλάδα ένας πλουραλιστικός ενεργειακός κόμβος για την περιοχή μας και την Ευρώπη. Γι’ αυτό, σημείωσε, στηρίζουμε τον αγωγό ΤΑΡ, ο οποίος θα μεταφέρει αζέρικο αέριο, τον κάθετο διάδρομο με τον αγωγό IGB που θα συνδέει στην Ελλάδα τον ΤΑΡ με τη Βουλγαρία και Ρουμανία, αλλά και τον αγωγό που, δια μέσου του ελληνικού εδάφους, θα μεταφέρει το ρωσικό φυσικό αέριο από τα ελληνοτουρκικά σύνορα με κατεύθυνση την κεντρική Ευρώπη.

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...