14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Πόλεμος του κορωνοϊού: 500.000 διαγνωστικά τεστ μεταφέρθηκαν από την Λομβαρδία στις ΗΠΑ σε μυστική επιχείρηση μέσω της βάσης του Αβιάνο – Η Republica μιλά για πόλεμο όπου όλοι είμαστε εναντίον όλων

Ημερομηνία:

Τα διαγνωστικά τεστ θα αρκούσαν για τις ανάγκες όλου του Βορρά της Ιταλίας αλλά αντ’ αυτού, όπως αναφέρει η ιταλική “republica” πουλήθηκαν στις ΗΠΑ και μεταφέρθηκαν με πολεμικό αεροπλάνο.

Όλος ο κόσμος λέει ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο. Και για πρώτη φορά στην ιστορία μοιάζει σαν όλοι να είμαστε εναντίον όλων, δίχως καμία συμμαχία. Κάθε κράτος για τον εαυτό του, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο για να διασφαλίσει τα όπλα της νίκης ενάντια στον ιό: μάσκες, διαγνωστικά τεστ.

Έτσι οι ΗΠΑ κατάφεραν να αγοράσουν μισό εκατομμύριο τεστ από την περιοχή της Μπρέσια και τα μετέφεραν με πολεμικό αεροπλάνο στο Μέμφις.

Στις ΗΠΑ γιορτάσαν την άφιξη του μισού εκατομμύριου διαγνωστικων τεστ.

Είναι μία αξιοθαύμαστη προμήθεια: Στην Ιταλία από την αρχή της επιδημίας έχουν δημιουργηθεί μόλις 100 χιλιάδες διαγνωστικά τεστ. Αλλά όλα μεταφέρθηκαν στις ΗΠΑ μέσω της Αμερικάνικης βάσης στο Αβιάνο…

Ναι, στην Ιταλία υπήρχε ένα μεγάλο απόθεμα διαγνωστικών τεστ, που ήταν διαθέσιμα μόλις μερικές δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από το επίκεντρο της επιδημίας: εργαλεία που στις περιοχές που πλήττονται απεγνωσμένα αναζητούν για να σταματήσουν την επέκταση του ιού και όμως δε μπορούν να τα βρουν!

Η ανακοίνωση της διατλαντικής επιχείρησης έγινε μέσω instagram, μαζί με μία φωτογραφία του αεροπκάνο Air Force C-17 γεμάτου με τα διαγνωστικά κιτς. Και μετά, αφαίρεσαν την ανάρτηση…

Αλλά η είδηση επαληθεύτηκε και επισήμως μέσω του εκπροσώπου του Πενταγώνου Jonathan Hoffman.

O Στρατηγός Paul Friedrichs είπε ότι “τα υλικά παράχθηκαν στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό” δίχως να διευκρινίζει πού τα βρήκαν. Και πρόσθεσε “αυτό είναι ένα σπουδαίο παράδειγμα πώς έθνη μπορούν να εργαστούν μαζί για να διασφαλίσουν λύσεις σε παγκόσμια ζητήματα”…

Και όλα αυτά στη Μπρέσια, στην πόλη που δίνει μία τεράστια μάχη ενάντια στην αρρώστια αυτές τις ώρες. Ο πρέσβης της εταιρείας Copan Diagnostics επαλήθευσε την είδηση στην ιταλική εφημερίδα:

“Είμαστε ενθουσιασμένοι για το γεγονός ότι παράγουμε διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊου σε μεγάλες ποσότητες για να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες σε Ιταλία και στο εξωτερικό. Ο Ιταλικός ιδιωτικός τομέας συνεισφέρει ώστε να διασωθούν ζωές στον κόσμο…. Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να αγοράζουν από Ιταλικές εταιρείες σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Οι ΗΠΑ και η Ιταλία θα συνεχίσουν να εργάζονται μαζί”.

Η εταιρεία από τη Λομβαρδία είχε αρκετά διαγνωστικά τεστ για τις ανάγκες όλου του Βορρά και αντί να τα δώσει για τις ανάγκες του Ιταλικού λαού τα πούλησε στην άλλη όχθη του ωκεανού. “Μας νίκησαν στην τιμή που προσφέρανε;”, αναρωτιέται η ιταλική εφημερίδα

“Υπάρχουν πολλές πληροφορίες που διακινούνται για τις προσπάθειες της Αμερικάνικης κυβέρνησης να συγκεντρώσει μεγάλες ποσότητες διαγνωστικών τεστ από όλο τον κόσμο. Ο Λευκός Οίκος πρόσφατα πρόσφερε τεράστια ποσά για να έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα του εμβολίου από Γερμανική εταιρεία, μία επιχείρηση που διακόπηκε μετά την παρέμβαση της Γερμανικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες διεξάγονται παγκόσμιες δημοπρασίες για την αγορά ακόμη και μασκών σε όλο και αυξανόμενες τιμές: μία οικονομική μάχη όπου ο ισχυρότερος υπερισχύει. Όπως στον πόλεμο, αλλά δίχως συμμαχίες…”

Στην αρχή πιστεύαμε ότι τα διαγνωστικά τεστ ήρθαν από τις Αμερικάνικες Βάσεις. Στο Αβιάνο υπάρχει μία μεγάλο αποθήκη ιατρικών υλικών για την περίπτωση πολέμου. Όμως δεν ήταν έτσι.

"google ad"

Η Copan Diagnostics απαντά: “Όλα συνέβησαν υπό το φως του ήλιου. Δεν κρύψαμε τίποτα από τις Ιταλικές αρχές: Είναι προϊόντα που πωλούνται ελεύθερα στην ελεύθερη αγορά. Και είμαστε μία ηγέτιδα δύναμη παγκοσμίως στον τομέα αυτό. Δεν υπάρχει έλλειψη διαγνωστικών τεστ. Το πρόβλημα δεν είναι τα τεστ αλλά η έλλειψη εργαστηρίων για την ανάλυσή τους. Αυτό το στοκ δεν αγοράστηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ αλλά από ιδιωτικές εταιρείες και αμερικάνους προμηθευτές. Τα μεταφέραν με στρατιωτική πτήση γιατί δεν υπήρχαν διαθέσιμες εμπορικές πτήσεις”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...