15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Π. Σημανδηράκης: “Η προστασία και η διαφύλαξη του δημόσιου χώρου και η απρόσκοπτη πρόσβαση σε αυτόν, είναι υπόθεση και ευθύνη όλων μας” – Παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού ζητήματος

Ημερομηνία:

Με απόφαση του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, καταργήθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου η θέση στάσης των αστικών λεωφορείων και κλείστηκε η εσοχή επιβίβασης – αποβίβασης επιβατών τουριστικών λεωφορείων, πλησίον της Δημοτικής Αγοράς (απέναντι από το κτίριο του Ε.Β.Ε.Χ.). Η εν λόγω εσοχή καταργήθηκε με την προσωρινή τοποθέτηση ελαστικών κολωνακίων, για την αποτροπή της παράνομης και ανεξέλεγκτης στάθμευσης μεγάλου αριθμού τουριστικών λεωφορείων, που προκαλούσε κυκλοφοριακό πρόβλημα στο συγκεκριμένο σημείο.

Η παρέμβαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδιασμού οπού με την ολοκλήρωση του σε λίγους μήνες θα έχει απομακρύνθει το σύνολο των αφετηριών των λεωφορείων (αστικών, τουριστικών και ξενάγησης)  γύρω από τη Δημοτική Αγορά, γεγονός που θα συμβάλλει στην βελτίωση της κυκλοφορίας, στην αύξηση της ασφάλειας των πεζών, καθώς και στην αισθητική αναβάθμιση της εικόνας του κέντρου των Χανίων.

Υπενθυμίζεται ότι θέσεις στάθμευσης-στάσης λεωφορείων προβλέπονται στη οδό Ν. Φωκά (έναντι του Ξενοδοχείου ΚΡΗΤΗ) και στην Ακτή Κανάρη. Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη, ανοιχτός διάλογος της Δημοτικής Αρχής με τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων με σκοπό την εύρεση και άλλων γόνιμων σημείων για βραχυχρόνια στάθμευση. Την ίδια στιγμή και πάντα σε συνεννόηση με την Τροχαία, με συνεχείς και εντατικούς ελέγχους θα διασφαλιστεί η απρόσκοπτη πρόσβαση των τουριστικών λεωφορείων, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών της πόλης μας.

Τέλος, ο Δήμαρχος Χανίων δεσμεύτηκε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες ενέργειες στην ίδια κατεύθυνση, όπως είχε εξαγγείλει προεκλογικά. Τίποτα όμως δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα αν όλοι εμείς ως πολίτες δεν συνειδητοποιήσουμε ότι η προστασία και η διαφύλαξη του δημόσιου χώρου και η απρόσκοπτη πρόσβαση σε αυτόν, είναι υπόθεση και ευθύνη όλων μας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...