14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Σαράντα γέφυρες και 14 σήραγγες στον “νέο” ΒΟΑΚ!

Ημερομηνία:

Ούτε μία ούτε δύο αλλά … σαράντα γέφυρες και 14 νέες σήραγγες, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, η προωθημένη αναγνωριστική μελέτη του ΟΑΚ, για τον ΒΟΑΚ, συνολικού μήκους 194 χλμ από τα Χανιά μέχρι τον Άγιο Νικόλαο!

Αυτό προέκυψε βάσει των όσων ανέφερε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ο διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Γιώργος Αγαπάκης.

Ο κ. Αγαπάκης σημείωσε ότι η μία από τις νέες σήραγγες θα κατασκευαστεί δίπλα από την υφιστάμενη στη Χερσόνησο, άλλη μία στο ύψος του Αι Γιώργη Σεληνάρι η οποία θα είναι διπλής κατεύθυνσης, επίσης μία δίπλα στην υφιστάμενη του Βραχασίου – μήκους 375 μέτρων- μία ακόμη στο δρόμο Νεάπολη – Λίμνες και μία επίσης στο δρόμο Αμαρίου – Γεροποτάμου!

Η μελέτη, όπως είπε ο διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων του ΟΑΚ, αφορά στο δρόμο από Χανιά μέχρι Άγιο Νικόλαο μήκους 194 χλμ.

Από αυτά, για τα 60 χλμ η διαδικασία είναι λίγο πριν τη φάση της ωρίμανσης για τη δημοπράτηση του έργου. Έχει δηλαδή προχωρήσει σε ικανοποιητικό βαθμό η σχετική προετοιμασία ενώ για τα 144 χλμ που απομένουν, και ο αριθμός ανεβαίνει στα 204, περιλαμβάνεται και η νέα χάραξη.

ekriti.gr 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...